• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровська КЛІЛ поповнилась сучасним медобладнанням

eye

518

13.12.2022 17:20

Новини громад

img

Унікальне обладнання хірургічного та травматологічного направлення – нагальна потреба медиків в умовах повномасштабних бойових дій, в яких наша країна опинилася з лютого поточного року. Зважаючи на близькість до лінії фронту, покровські медики акцентували увагу керівництва на придбанні сучасних приладів, які зараз надійшли у клінічну лікарню. 

«Фактично ми запланували придбання обладнання після того, як очільник МВА Сергій Добряк відвідав нашу лікарню, поспілкувався із колективом, - розповів генеральний директор КЛІЛ Юрій Бородін. - Лікарі сказали, що їм потрібно, і ми через публічні торги придбали 7 необхідних позицій. Інші дрібні придбання робили через прямі договори. Ми задоволені тим, що витратили мало грошей, а медики раді, що придбано необхідне для лікування пацієнтів сучасне обладнання».

За кошти клінічної лікарні було придбано лор-обладнання та портативний рентген, який дозволить пацієнтові пройти рентгенографію на місці і не пересуватися по лікарні. 

«Це дуже зручно і для пацієнта, і для лікаря. Він може працювати в операційній, лікар-травматолог зможе робити унікальні операції, - зазначила заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова. - Також закрили потребу щелепно-лицевої хірургії: отримали лазерний апарат, який безкровно робить операції. А у нас дуже багато пацієнтів, які поранені прибувають до лікарні і це саме осколкові поранення обличчя». 

За словами завідувачки рентгенологічного відділення КЛІЛ Вікторії Рябоконь, новий мобільний цифровий апарат необхідний для того, щоб проводити рентгенівські дослідження нетранспортабельним хворим. 

Він не потребує прояву плівки, легкий у користуванні, швидко вмикається та вимикається, може працювати автономно, від генератора. 
Медики, які близько 15 років не бачили нового обладнання, цілком задоволені таким придбанням. 

«Нам купили 2 пересувні операційні лампи, оновили інструментарій, поповнили і переобладнали діодний лазер для оперативних безкровних втручань у порожнині рота. Будь-який лікар може користуватися цим апаратом», - зазначив завідувач відділення щелепно-лицевої хірургії Олексій Петриков. 

На 2022 рік планувалося і проведення ремонту відділень, і придбання нового обладнання. Але використовувати бюджет розвитку не було можливості до формування військової адміністрації. Зараз же, окрім грошей, які Покровська КЛІЛ заробляє на пакетах НСЗУ, фінансову допомогу медустановам надає і громада. 

Так, 5,5 млн гривень було направлено військовою адміністрацією на закупівлю хірургічного обладнання для міської лікарні. І розвиток цієї галузі у Покровську не припиняється. 

«Сьогодні ми проговорили з очільником міста про наше неврологічне відділення. Воно єдине в області і дуже важливе для міста, бо поступає багато пацієнтів з інсультами і нам потрібен інсультний блок, - зазначила заступниця начальника МВА Маргарита Ідрісова. - Лікарня своїм коштом зробила перші кроки по облаштуванню цього відділення, виконано частину монтажних робіт за всіма стандартами». 

Керівниця додала, що місто і надалі пропорційно допомагатиме всім лікарням громади, аби жителі отримували якісну і кваліфіковану медичну допомогу.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію