• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Сергій Добряк: Маємо бути забезпечені усім необхідним під час блекауту

eye

491

07.12.2022 10:00

Новини громад

img

Щотижня очільник Покровської МВА Сергій Добряк проводить робочу нараду із першими керівниками громади, аби позначити проблемні питання та обговорити першочергові задачі для їх подальшої реалізації.

На сьогодні це підготовка до можливого блекауту та організація роботи пунктів незламності, де під час повного відключення електроенергії, люди матимуть змогу зігрітись, зарядити телефони, підключитись до мережі інтернет та отримати необхідну медичну допомогу.

Як зауважила заступниця міського голови Маргарита Ідрісова, вже розроблено графік чергувань лікарів, а усі пункти облаштовані аптечками з набором медикаментів першої необхідності. До їх складу увійшли й йодовмісні препарати на випадок застосування ворогом ядерної зброї.

Також отримати йодид калію можна задекларованим пацієнтам у сімейного лікаря. Видають його безкоштовно людям до 40 років.

«Йодід калію, препарат, який не може вберегти від радіації, але захищає щитовидну залозу від радіоактивного йоду. Людям віком понад 40 років приймати йод не потрібно. У цих людей обмін речовин відбувається менш активно, ніж у дітей, тож у старшому віці він може нашкодити організму», - зауважила Маргарита Ідрісова.

Триває у громаді оснащення пунктів незламності електрогенераторами, які у рамках гуманітарної допомоги Покровській громаді надають міжнародні організації та благодійні фонди.

«Електрогенератори є вкрай затребуваним товаром, від яких залежить робота усієї критичної інфраструктури громади. Це і пункти незламності, і лікарні, і котельні. Якщо ми будемо автономними, ми не залежатимемо від подачі електроенергії, тож наші мешканці будуть постійно з теплом», - зауважив Сергій Добряк.

Саме у зв’язку з постійними перебоями електрики відбувається збій в роботі котелень та усієї тепломережі. І поки керівники громади шукають, як безперебійно подавати теплоносій мешканцям багатоповерхівок, жителів приватного сектору продовжують забезпечувати твердим паливом.

«Дрова отримали вже 274 домогосподарства. Днями комунальники почнуть розвозити за заявками палети, що надійшли до громади від БФ «Карітас України», - зазначила керуюча справами виконкому Алевтина Жук.

Також під час наради обговорили й можливість придбання старлінків для зв'язку зі старостинськими округами громади.

Як розповіла секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо, наразі на приєднаних територіях збирають потреби щодо створення матеріального резерву, облаштовують пункти обігріву та готуються до можливих блекаутів.

Активно допомагають мешканцям сільських територій у вирішенні таких питань інспектори самоорганізації населення. У місті спільно зі старшими будинків та газовиками фахівці ККСН працюють над підключенням багатоповерхівок до газопостачання, облаштуванням простіших укриттів пічками-буржуйками та видачею гуманітарної допомоги мешканцям громади.

За словами заступника міського голови Миколи Шабельника, у громаді триває евакуація населення. Лише за минулий тиждень було евакуйовано 57 осіб.

Тривають заходи й щодо забезпечення охорони громадського порядку в соціальних установах міста, пунктах обігріву та на станціях роздачі води.

Працівники КП «Муніципальна служба правопорядку» залучені до перевірок місць реєстрації призовників та їх фактичного місцеперебування

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

18

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

Для ліквідації наслідків обстрілів до Покровської громади з Івано-Франківщини надійшов будівельний матеріал

Ще у березні поточного року між Покровською та Івано-Франківською громадами був підписаний меморандум щодо сприяння розвитку економічних, культурних та ділових зв'язків між сторонами.

eye

23

Громада 1

26 квітня 2024 13:30

Для підприємців Покровської громади провели нараду щодо ідентифікації та реєстрації об'єктів підвищеної небезпеки

Представники структурних підрозділів Покровської МВА разом із підприємцями громади взяли участь у спільній нараді щодо реєстрації об’єктів підвищеної небезпеки, ініційованої ГУ ДСНС України в Донецькій області.

eye

50

Громада 1

26 квітня 2024 12:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію