• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Свято добра: у реабілітаційному центрі «Милосердя» відбувся тематичний захід

eye

367

01.12.2022 19:54

Новини громад

img

Напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю, який весь світ відзначає 3 грудня, за побажанням вихованців та їхніх батьків керівництво Центру організували цікавий тематичний захід. Діти продемонстрували, чого вони навчилися за останній рік, і що їх зараз найбільше турбує.

Цей з день - нагадування людству про гуманність і милосердя; підбиття підсумків зробленого для цієї категорії громадян, аналізу фактичного становища людей з особливими потребами в суспільстві і визначення планів щодо поліпшення їхнього життєвого рівня.

У Покровській громаді проводиться постійна робота, аби люди з інвалідністю почували турботу суспільства та комфортно відчували себе у громаді. І, попри війну, дітки з особливими потребами продовжують відвідувати Центр реабілітації «Милосердя».

«Наших дітей  дуже турбують теми сьогодення: війна, патріотизм, героїзм ЗСУ. І кожен з них намалював звернення до солдатів, які борються за Україну, - розповіла начальниця УСЗН Ірина Бонзюх. - Все це ми передамо до військових частин. Також в Територіальному центрі є бабусі, які нав’язали шерстяних шкарпеток для наших воїнів, і ми їх теж передамо військовим».

«Лунають повітряні тривоги, пропадає світло, немає тепла. Але головне, що тепло є в ваших серцях. Ви - разом, ви всі можете спілкуватись, ваші батьки роблять для вас все можливе. І я хочу вам побажати від усієї нашої громади, щоб у вас було щасливе майбутнє, і воно обов’язково буде! – звернулася до вихованців Центру реабілітації осіб з інвалідністю «Милосердя» керуюча справами виконкому Алевтина Жук. – Найголовніше для вас - це спілкування, тут ви знаходите сім’ю. А з новим директором ця сім’я буде ще більш згуртована, дружня, весела та міцна». 

Заклад очолила Марина Алексеєнко. Раніше вона працювала в УСЗН, тож справа для жінки не нова і всі проблеми діток особливої категорії їй добре відомі.

«Будемо шукати медичних працівників, щоб масаж робити нашим діточкам, бо за медичними показниками їм це дуже потрібно, - зазначила нова керівниця. - Сьогодні ми зібрались з нашими вихованцями для того, щоб заявити, що 3 грудня - це особливий день, покликаний нагадати про те, що люди повинні бути милосердними, добрими та уважними один до одного».

Зараз Центр реабілітації осіб з інвалідністю «Милосердя» відвідують 22 дитини. Працюють дома, дистанційно та невеличкими групами. І жоден з них не залишається без уваги спеціалістів. А до зимових свят діти отримають подарунки від військової адміністрації.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Подарунок від Німеччини: Покровську передали пожежний автомобіль

Для допомоги в ліквідації наслідків обстрілів, гасіння пожеж та рятування мирного населення Покровськ отримав від громадської організації «Петро і Мазепа» у співпраці з німецько-українським фондом «Рейн-Некар» пожежну машину.

eye

31

Громада 1

19 квітня 2024 13:35

За підтримки соціального бізнесу в Покровській КЛІЛ відкрили оновлене реабілітаційне відділення

Через збільшення кількості інсультних та інфарктних пацієнтів, а також людей, які потребують якісної реабілітації після переломів і складних травм, у клінічній лікарні інтенсивного лікування «осучаснили» реабілітаційне відділення.

eye

88

Новини громад

19 квітня 2024 12:55

Ліквідація наслідків обстрілу: комунальники працюють над відновленням житла покровчан

Учора, 18 квітня, місто Покровськ знову стало об’єктом ворожої атаки, яка принесла руйнування та збитки. Загалом, пошкоджено 17 багатоквартирних будинків та 22 приватних домогосподарства.

eye

26

Громада 1

19 квітня 2024 12:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію