• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

В рамках Всеукраїнської акції проти насильства у Покровську пройшов інформаційний захід

eye

338

30.11.2022 17:05

RSS

img

У рамках акції «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства» працівники поліції, соціальних служб та структурних підрозділів Покровської міської ради на залізничному вокзалі міста спілкувались з мешканцями, які вирішили евакуюватись у більш безпечні регіони. 

Такий захід став одним із запланованих, які проходитимуть у Покровську впродовж двох тижнів до 10 грудня. 

Сьогодні представники міського центру соціальних служб спільно із фахівцями управління сім’ї, молоді та спорту, а також освітянами та представниками служби у справах дітей та ювенальної поліції міста вирішили провести інформаційну кампанію з людьми, які  через воєнні дії покидають Донеччину. Під час спілкування з пасажирами евакуаційного потяга розповідали про тему насильства, торгівлю людьми та роботу відповідних служб у різних куточках України. 

«Люди, що евакуюються - це вразлива категорія населення. Адже вони залишають звичне життя, рідну громаду, де вони знали, куди можна звернутися в разі тих чи інших проблем. У буклеті, що сьогодні ми розповсюдили серед пасажирів евакуаційного потягу, зібрана корисна інформація щодо протидії насиллю. По-перше, це визначення насильницьких дій, адже, на жаль, є такі родини, що кілька поколінь потерпають від насилля і вважають такі дії цілком нормальними. По-друге, в інформаційних матеріалах є добірка контактів та ресурсів, де можна знайти підтримку в разі, якщо потрібно повідомити про насильницькі дії. Але найбільш актуальна для ВПО є інформація про загрозу торгівлі людьми. Адже більшість з евакуйованих осіб буде шукати роботу і не зайвим для них буде інформація про признаки небезпечних ситуацій, в які може потрапити потенційний працівник», - розповіла завідувачка сектору сім’ї та молоді Покровської міської ради Яна Штурхецька.

Тема насилля дуже глибока та актуальна. Тривалий час про це не говорили, замовчували факти насильства. Сьогодні ж до інформаційної кампанії долучилось дуже багато відомих людей, зірок, політиків.

Нагадаємо, що у Покровську залишились та працюють служби, що можуть допомогти та надати підтримку у протидії домашньому насильству. 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У Покровській громаді визначили стипендіатів

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Маргарити Ідрісової 24 квітня відбулося засідання, під час якого серед обдарованих дітей та молоді визначали кандидатів на отримання стипендій.

eye

21

Громада 1

24 квітня 2024 20:00

Стан справ у громаді обговорили під час спільної наради керівники Покровської МВА

Сьогодні, 24 квітня, начальник Покровської МВА Сергій Добряк провів нараду із заступниками, темами для обговорення на якій стали: безпекова ситуація в громаді, робота соціальних і комунальних установ міста.

eye

64

Новини громад

24 квітня 2024 15:00

У Покровській громаді створено відокремлений підрозділ ГО "Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"

Відбулося перше засідання установчих зборів Покровського відокремленого підрозділу Донецької області ГО «Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"», який є добровільною громадською дитячою організацією.

eye

25

Новини громад

24 квітня 2024 13:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію