• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровські скаути готуються до поїздки у Європу за Вифлеємським вогнем

eye

481

30.11.2022 15:35

Новини громад

img

До проєкту «Вифлеємський вогник миру» національна організація скаутів України доєднались 15 років тому, і жодного разу не пропустила участі в ньому. Вогник передають літаками, потягами, а останнім часом для учасників акції з’явилась можливість особисто привезти вогник з Вифлеєма. 

З 2018 року в акції беруть участь і представники покровських скаутів. У карантинні роки свічки передавались через пошту. Це стало вже традицією і діти залюбки долучались до такого способу доносити світло з символічного місця народження Ісуса Христа всім, хто святкує Різдво.

«Якщо сказати, як технічно забезпечується ця участь, то більший важіль витрат беруть на себе батьки, які зацікавлені у розвитку своїх дітей, - розповіла керівниця скаутського руху Покровська Наталія Клімова. - Вогник традиційно передаємо до міської влади, лікарень, госпіталів. Минулого року ми передали цей вогник, навіть, до Маріуполя». 
Цього року діти вперше поїдуть безпосередньо у місце запалення Вифлеємського вогню. Серед 28 учасників української делегації буде і двоє покровчан.

«Ми плануємо взяти вогонь та передати всім містам, які ми будемо проїжджати, та привезти додому, у Покровськ. Цей вогонь буде взятий в храмі, везтимемо у спеціальній лампадці та передаватимемо всім охочим, - поділився планами один зі скаутів Покровська Олег Хацевич. - Багато країн, які ми проїжджаємо, забороняють провозити вогонь у відкритому вигляді. Тому у цей час сама лампадка та свічка, яка знаходиться в ній, стають ритуальними та несуть духовність».

«Я вперше їду в подорож за Вогнем Миру. Для мене це дуже важливо, тому що Україна опинилась в складних умовах війни, і цей вогник символізує мир, злагоду, любов до світу, любов до людей. І мені хочеться привезти цей вогник, цей мир до своєї домівки, до свого міста», - розповіла Олександра Адабаш. 

Виїзд скаутів запланований на 7 грудня. Додому вони мають повернутися за тиждень, 14 грудня.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Подарунок від Німеччини: Покровську передали пожежний автомобіль

Для допомоги в ліквідації наслідків обстрілів, гасіння пожеж та рятування мирного населення Покровськ отримав від громадської організації «Петро і Мазепа» у співпраці з німецько-українським фондом «Рейн-Некар» пожежну машину.

eye

47

Громада 1

19 квітня 2024 13:35

За підтримки соціального бізнесу в Покровській КЛІЛ відкрили оновлене реабілітаційне відділення

Через збільшення кількості інсультних та інфарктних пацієнтів, а також людей, які потребують якісної реабілітації після переломів і складних травм, у клінічній лікарні інтенсивного лікування «осучаснили» реабілітаційне відділення.

eye

143

Новини громад

19 квітня 2024 12:55

Ліквідація наслідків обстрілу: комунальники працюють над відновленням житла покровчан

Учора, 18 квітня, місто Покровськ знову стало об’єктом ворожої атаки, яка принесла руйнування та збитки. Загалом, пошкоджено 17 багатоквартирних будинків та 22 приватних домогосподарства.

eye

31

Громада 1

19 квітня 2024 12:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію