• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Сергій Добряк: Маємо автономізувати енергосистему Покровської громади

eye

450

30.11.2022 14:29

Новини громад

img

Щотижня очільник Покровської МВА Сергій Добряк проводить наради із керівниками апарату ради, щоб визначити проблемні питання та спільно знайти шляхи їх вирішення. Основною темою таких зустрічей є стале проходження зимового періоду та підготовка до можливих надзвичайних ситуацій, зокрема, блекаутів.

Наразі керівники громади опрацьовують питання щодо облаштування усіх котелень міста та генераторами. Це дасть можливість автономно працювати об`єктам критичної інфраструктури та подавати теплоносій мешканцям громади в незалежності від центрального електропостачання.

«Маємо автономізувати енергосистему Покровської громади: спілкуємось з донорами, міжнародними організаціями щодо поставок генераторів. Сьогодні, в умовах жорстокої війни та постійних руйнувань енергосистеми країни, потрібно бути готовими до тривалої відсутності електроенергії», - зауважив Сергій Добряк.

У громаді продовжується робота щодо облаштувань пунктів незламності. Найближчим часом у кожному з них буде пробурено свердловину.

До кінця року буде закінчено й монтаж двох насосних груп: у селі Перше Травня та в рамках спільного з Мирноградською громадою проєктом щодо очищення шахтних вод.

Окрему увагу присутні приділили етапам підключення газопостачання як у приватні домогосподарства, так і у багатоповерхівки міста. Сергій Добряк зазначив, що наразі процес триває активно і вже понад 8 тисяч абонентів користуються блакитним паливом.

Триває робота щодо забезпечення мешканців громади твердим паливом. Дрова отримали вже 691 людина, фінансову допомогу на вугілля – 276 осіб на загальну суму у понад 3 мільйони гривень.

Крім того, від БФ «Карітас України» Покровськ очікує до кінця року чергову  допомогу: 200 тонн палет.

Як зазначила секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо, у громаді триває робота з отримання та видачі гуманітарної допомоги. На початку грудня розпочнеться розподіл продуктових наборів, які надійшли від Офісу президента. Продовжують надходити потреби й від старостинських округів громади.

Крім того, Наталія Іваньо розповіла присутнім про робочу поїздку у складі української делегації до бельгійського Брюсселю, де разом із керівниками шахтарських громад, експертів та представників громадських організацій взяла участь у Платформі з трансформації вугільних регіонів України.

«На сьогодні Європа готова й надалі підтримувати Україну не лише на шляху  трансформації вугільних регіонів, а й наданні фінансової та гуманітарної допомоги. Мова йшла про «зелені проєкти» та співпрацю нашої країни з європейцями», - зазначила Наталія Іваньо. – Мали зустрічі й в Берліні, спрямовані на посилення підтримки України з депутатами від Християнсько-демократичного Союзу та від Партії Зелених, а також головою комітету у справах ЄС і гуманітарними організаціями, які наразі активно допомагають Україні».

Під час поїздки до Європи секретар Покровської міської ради озвучила нагальні потреби мешканців Донеччини, зокрема, Покровської громади та заручилась підтримкою європейських колег.

Серед іншого, обговорили керівники апарату ради роботу екстреної допомоги, а саме складнощі у виклику медбригади, особливо для мешканців старостинських округів; видачу гуманітарної допомоги, формування матеріального резерву та алгоритм дій під час ймовірної ядерної загрози.

«Ми готуємось до розвитку будь-яких сценаріїв, тому продовжуємо роботу щодо оснащення укриттів, закупівлі генераторів та радіостанцій на випадок відсутності електроенергії, харчових продуктів та захисної амуніції. Це великий фронт роботи, над яким працюють всі структурні підрозділи міської ради та військової адміністрації», - зауважив Сергій Добряк.

Усі питання, які були озвучені очільнику Покровської військової адміністрації, ретельно опрацьовані та прийняті до виконання.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

27

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

28

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

31

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію