• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Сподіватися на краще, але готуватись до гіршого: керівники громади обговорили алгоритм дій під час повного блекауту

eye

675

29.11.2022 12:01

Новини громад

img

Сьогодні під головуванням очільника Покровської МВА Сергія Добряка відбулась робоча нарада із керівниками апарату ради щодо роботи пунктів незламності у Покровській громаді під час можливого блекауту.

Передусім йшлося про алгоритм дій у разі зникнення газо-, тепло- та електропостачання на території громади на понад 6 годин. У разі такого сценарію в розгорнутих 10 пунктах незламності, які знаходяться у різних частинах Покровська, у місцевих мешканців буде можливість зігрітися, отримати гарячі напої, медичну допомогу, зарядити телефон тощо.

«Ці пункти розраховані на випадок найкритичніших сценаріїв розвитку подій під час війни, - зазначив очільник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк. — Прораховуємо різні моменти. В таких центрах передбачений постійний зв'язок для контакту із близькими. Мешканці багатоповерхівок зможуть перечекати, поки в їхніх квартирах відновлять подачу електроенергії та опалення. Облаштовані спальні місця та ігрові зони для дозвілля дітей».

У цілях безпеки, адреси розташування пунктів незламності не розголошуються. Інформацію щодо найближчих місць перебування громадян під час блекауту можна дізнатись у старших будинків/квартальних або, звернувшись до контактного центру.

Під час наради також було обговорено положення роботи пунктів незламності та відповідальних осіб за напрямками.

За дорученням очільника МВА Сергія Добряка буде складено й перелік закладів і підприємств, які мають альтернативні джерела живлення та зможуть надавати можливість мешканцям міста підзарядити телефони або під'єднатися до мережі інтернет.

«Закликаємо місцевих підприємців доєднатись до спільної роботи щодо облаштувань пунктів незламності. Це дуже важливо в разі, якщо світло буде відсутнє тривалий час. Вкрай необхідно підтримувати зараз один одного і допомагати», - зауважив Сергій Добряк.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У Покровській громаді визначили стипендіатів

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Маргарити Ідрісової 24 квітня відбулося засідання, під час якого серед обдарованих дітей та молоді визначали кандидатів на отримання стипендій.

eye

20

Громада 1

24 квітня 2024 20:00

Стан справ у громаді обговорили під час спільної наради керівники Покровської МВА

Сьогодні, 24 квітня, начальник Покровської МВА Сергій Добряк провів нараду із заступниками, темами для обговорення на якій стали: безпекова ситуація в громаді, робота соціальних і комунальних установ міста.

eye

63

Новини громад

24 квітня 2024 15:00

У Покровській громаді створено відокремлений підрозділ ГО "Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"

Відбулося перше засідання установчих зборів Покровського відокремленого підрозділу Донецької області ГО «Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"», який є добровільною громадською дитячою організацією.

eye

24

Новини громад

24 квітня 2024 13:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію