• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

ВІДЕО. Покровська громада доєдналась до щорічної всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»

eye

1085

25.11.2022 16:28

Новини громад

img

Щорічно з 25 листопада до 10 грудня проводиться Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства» з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім’ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.

Аби наголосити на важливості теми насилля та роботи відповідних служб Донеччини у цьому напрямку, сьогодні Покровськ відвідала заступниця очільника Донецької ОДА Юлія Костюніна.

«За час війни було зареєстровано 1403 звернення з приводу домашнього насильства або насильства за ознакою статі. 1268 з цих звернень - від жінок, 31 - від дитини. Кожна людина, яка стикається з проявами насильства, має знати, яким чином запобігти цьому ганебному явищу, куди звернутись за допомогою. Не зважаючи на те, що відбувається повномасштабна агресія на більш тилових територіях, що вся Донеччина є зоною бойових дій, продовжують працювати відповідні служби. Працюють 3 мобільні бригади та цілодобова гаряча лінія 1547. Ми докладаємо чималих зусиль, щоб ознайомити якомога більшу кількість населення і надати всі механізми державної допомоги, на які лише може розраховувати людина, що потерпає від насильства, будь-якої його форми», - зазначила Юлія Костюніна.

Ще з 2019 року Покровськ має статус міста, вільного від домашнього насильства. У громаді працює згуртована команда, завдяки спільній роботі якій місто має гарні результати.

«Дуже багато людей зараз усвідомлює, що домашнє насильство не повинно бути тільки в родині. Ці факти потрібно оприлюднювати, і з цією проблемою треба працювати, - розповіла під час зустрічі з Юлією Костюніною керуюча справами виконкому Алевтина Жук. - Наш денний центр напрацював програми допомоги, за якою звертаються не лише мешканці Покровської громади, а й вимушені переселенці. І вони отримають професійну допомогу від наших спеціалістів. За період війни дуже багато людей звертаються з проблемами. І всі випадки спеціалісти супроводжують до виходу з ситуації, в яку вони потрапляють».

До Дня протидії насильства в одному з торговельних центрів Покровська встановлюється інтерактивна інсталяція, яка складатиметься з мозаїки з сюжетом «якому не місце в сучасному суспільстві».

Кожен фрагмент мозаїки – спеціальний значок, який можуть взяти кожен бажаючий і тим самим зробити так, щоб ті «ситуації, яким не місце в сучасному суспільстві», зникали.

Крім того, на учасників акції чекатиме інформаційні матеріали та можливість зіграти в онлайн-гру.

«Разом з державною адміністрацією та фондом UNFPA розпочинаємо інформаційну кампанію «16 днів проти насильства». Крім інсталяції, у міській бібліотеці, центрі соціальних служб, у місцях великого скупчення людей будуть роздаватись роздруковані інформаційні матеріали, з яких можна ознайомитись про тему насильства та місця, де можна отримати фахову допомогу», - зауважила начальниця сектору у справах сімї та молоді Управління сімї, молоді та спорту Яна Штурхецька.

Для довідки.
16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства» – кампанія, яка проводиться щороку в усіх країнах. Вона починається 25 листопада, з Міжнародного дня ліквідації насильства щодо жінок, і триває до 10 грудня, Дня прав людини.

Її розпочали активісти першого Інституту глобального лідерства жінок у 1991 році, а Центр глобального лідерства жінок щорічно координує її. Кампанія консолідує людей та організації в усьому світі та закликає до запобігання та викорінення насильства щодо жінок та дівчат.

З 2019 року місто Покровськ стало учасником проєкту UNFPA Україна «Міста і громади, вільні від домашнього насильства». Завдяки даній синергії було створено «Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі (з кризовою кімнатою)». Співпраця триває і вже третій рік поспіль Кампанія у Покровську стартує за підтримки  UNFPA Україна.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Подарунок від Німеччини: Покровську передали пожежний автомобіль

Для допомоги в ліквідації наслідків обстрілів, гасіння пожеж та рятування мирного населення Покровськ отримав від громадської організації «Петро і Мазепа» у співпраці з німецько-українським фондом «Рейн-Некар» пожежну машину.

eye

38

Громада 1

19 квітня 2024 13:35

За підтримки соціального бізнесу в Покровській КЛІЛ відкрили оновлене реабілітаційне відділення

Через збільшення кількості інсультних та інфарктних пацієнтів, а також людей, які потребують якісної реабілітації після переломів і складних травм, у клінічній лікарні інтенсивного лікування «осучаснили» реабілітаційне відділення.

eye

119

Новини громад

19 квітня 2024 12:55

Ліквідація наслідків обстрілу: комунальники працюють над відновленням житла покровчан

Учора, 18 квітня, місто Покровськ знову стало об’єктом ворожої атаки, яка принесла руйнування та збитки. Загалом, пошкоджено 17 багатоквартирних будинків та 22 приватних домогосподарства.

eye

31

Громада 1

19 квітня 2024 12:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію