• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Для облаштування «пунктів незламності» та найпростіших укриттів Метінвест передав Покровську 70 пічок-буржуйок

eye

871

23.11.2022 12:09

Новини громад

img

Вже 9 місяців поспіль Україна воює з терористичною державою, яка цілеспрямовано руйнує енергетичні системи країни. Аби пережити холоди, група компаній Метінвест власними силами виготовляє металеві пічки, які потім передає в прифронтові міста. 

Перші 70 буржуйок з 1000 запланованих сьогодні отримала й Покровська громада. 

«Попри всі труднощі, які виникають під час війни, підприємство "Метінвест" залишається надійною опорою економіки України і наших співробітників. І поки військові дають відсіч агресору на полі бою, ми захищаємо тил. Ми розуміємо, що зима не буде легкою, тому сподіваємось, що всі необхідні заходи для безпеки та добробуту наших громадян будуть прийняті», - зазначив генеральний директор "Метінвест Покровськвугілля" Андрій Акулич. 

Попри свою сувору «зовнішність», буржуйки «Метінвесту» мають низку переваг. Вони невибагливі до місця розташування, віддають тепло одразу після розпалювання, здатні швидко обігріти приміщення площею до 50 м2. 

Такі пічки допомагають приготувати їжу, висушити одяг чи закип’ятити води, тому вони життєво необхідні в умовах відсутності комунікацій. 

«Отримані буржуйки будуть розподілені на «пункти незламності» та укриття, а надалі будемо їх роздавати населенню. Усього в громаді буде діяти 10 «пунктів незламності», 4 з яких вже укомплектовані і генераторами, і запасами води. До початку грудня вже будуть готові ще 6. Зараз питання в генераторах, йде процедура тендерних закупівель. Маємо надію за тиждень встигнути обладнати 10 пунктів незламності. Ще раз висловлюємо нашу подяку партнерам – компанії «Метінвест». Разом до перемоги. Все буде Україна!», - зауважив очільник Покровської МВА Сергій Добряк. 

Аби пришвидшити процес оснащення укриттів, сьогодні ж пічки були видані старшим багатоповерхових житлових будинків. 

За їх словами, буржуйки дуже знадобляться для обігріву приміщення, яке місцеві мешканці облаштували у підвалах будинків та приготування їжі у разі відсутності електроенергії. 

«У нас є кімната, де зроблені лавки, матраци лежать, постільна білизна – все підготовлено. Є пів куба дров. Віримо, що буде все гаразд і не доведеться грітися у підвалах. За цю допомогу дуже вдячні», - зазначила старша будинку №3 мікрорайону «Шахтарський» Зоя Сорока.

Своєю чергою заступник міського голови Олександр Добровольський додав, що комунальники допоможуть старшим будинків розвести пічки по локаціях.

«Після того, як їх встановлять, тобто визначать місце розташування, будемо знати, яку довжини трубу ми маємо встановити на кожну окрему пічку», - зауважив Олександр Добровольский.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

55

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

99

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

56

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію