• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Компенсація за зруйноване житло: міська програма у дії

eye

415

22.11.2022 12:50

Новини громад

img

З першого дня війни у Покровську було створено комісію з обстеження наслідків обстрілів через воєнні дії. За затвердженою міською програмою,  власники зруйнованого житла мають змогу отримати компенсацію у розмірі 80 тисяч гривень. 

Протягом 9 місяців повномасштабної війни у Покровській громаді постраждали понад 800 приватних будинків. Кожного разу місцеві комунальники проводять комісійне обстеження будівель, визначають при цьому ступень пошкоджень та чи придатні вони для подальшого життя. 

На безоплатній основі місцеві комунальні служби проводять ремонтні роботи і видачу матеріалів для вжиття тимчасових заходів з ремонту вікон і покрівель житлового фонду. Запаси будівельних матеріалів у громаді поповнюються за рахунок обласного та міського бюджету, а також за допомогою донорів. 

Власники зруйнованого житла, яке не підлягає відновленню, мають змогу отримати компенсацію від Покровської військової адміністрації у розмірі 80 тисяч гривень. Для цього у громаді прийнята відповідна програма.

 «На сьогодні ми маємо 6 заяв на отримання компенсації за зруйноване житло, - розповіла начальниця управління соціального захисту населення Ірина Бонзюх. – Три випадки вже комісійно затверджено, щодо інших – триває процедура збору та розгляду документів». 

Крім компенсації, людям, які залишились без житла, пропонують поселитись у будинках зі спеціального фонду. І такі приклади вже є.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Як подолати стрес та підтримати своє ментальне здоров`я: покровські психологи взяли участь у квест-грі

Сьогодні, 23 квітня, в Україні відзначають День психолога. З метою популяризації знань з постстресового зростання та підтримання особистісних ресурсів психологів на базі укриття одного з освітніх закладів громади відбулась квест-гра "Ключ від стресу".

eye

47

Новини громад

23 квітня 2024 12:17

На сьогодні стихійні сміттєзвалища є великою проблемою не тільки для нашої країни, а й для людства в цілому

Зміна умов споживання призвела до небаченого зростання кількості побутового сміття, а це, в свою чергу, – до появи десятків тисяч несанкціонованих звалищ.

eye

20

Новини громад

23 квітня 2024 11:34

Фахівці пересувного банку відвідали Першотравневий старостинський округ

Для наближення банківських послуг мешканцям прифронтових громад на Донеччині працює пересувне відділення «Ощадбанку». Цього тижня воно працювало в с.Котлине, що входить до Першотравневого СО.

eye

22

Новини громад

23 квітня 2024 11:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію