• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Громадська рада провела зустріч з очільником Покровської міської військової адміністрації

eye

787

17.11.2022 14:43

Новини громад

img

На обговорення члени громадської ради запропонували перелік питань, які гостро постали перед громадою за воєнний час. Зокрема:

1. Тариф на водопостачання та якість води

2. Безкоштовне обслуговування газоводів та питання газифікації багатоповерхових будинків

3. Питання деколонізації, а саме:

демонтаж пам’ятника танк на пл. Шибанкова як символу радянського тоталітаризму;

перейменування пл. Шибанкова у пл. Шевченка;

перейменування вулиць міста, в рамках закону про декомунізацію.

4. Порушення правил дорожнього руху, зокрема правил паркування в центрі міста

5. Діяльність швидкої допомоги

6. Облаштування укриттів 

Щодо роботи, яку проводить керівництво в напрямку водозабезпечення, Сергій Добряк  зазначив, що у громаді втілюються як короткострокові так і довгострокові проекти, що націлені на забезпечення мешканців ТГ водою.

Це очищення шахтних вод ДП «Краснолиманська» для мешканців Родинського; спільний з Мирноградською військовою адміністрацією проект (за фінансової підтримки ДонОДА та Червоного Хреста України), в рамках якого вже прокладено близько 2 тисяч метрів трубопроводу; розведення технічної та питної води по громаді та буріння свердловин з встановлення накопичувальних ємностей.

Хвилювало членів Громадської Ради і питання щодо строків перевірки вентиляційних каналів в багатоповерхівках міста та газових лічильників.

Як зазначив Сергій Добряк, після перемовин з керівництвом міськгазу вдалось пришвидшити темпи виконання робіт. Якщо раніше на добу газовики підключали лише 65 абонентів газопостачання, то зараз це 472 будинки. По місту працюють 9 бригад, які за два тижні планують «закрити» весь приватний сектор. За цей час за сприянням Комітету самоорганізації населення та старших будинків будуть підготовлені документи по багатоповерхівках міста. Місцеві управителі, які обслуговують житловий фонд, вже склали графіки обстежень вентканалів, за якими й працюватимуть найближчим часом», - додав очільник Покровської МВА.

На питання щодо організації дорожнього руху та стану доріг Сергій Добряк відповів, що сьогодні в Покровську є 3 болючі точки: «мирноградський міст», вулиці Шосейна та Шмідта.

«На цей рік були амбітні плани щодо їх ремонту, маємо підтримку від очільника Донецької обласної військової адміністрації Павла Кириленка, але війна внесла свої корективи. І та кількість великогабаритної техніки, яка щоденно пересувається містом, руйнує навіть ті ділянки, які ми підсипаємо шлаком», - зауважив Сергій Добряк.

Під час засідання Громадської Ради окрему увагу було приділено питанню деколонізації та перейменуванню понад 100 вулиць Покровської громади.

«Треба відновити історичну справедливість і назвати вулиці та площі міста прізвищами своїх власних героїв, - звернулась до учасників зустрічі голова комітету з питань духовності, культури, освіти та науки Громадської Ради Світлана Гавриленко. – Треба пронести нашу славу українську з часів княжої доби, через козацтво до сучасних часів. Скільки Героїв полягло у цій війні за нашу свободу».

Також члени Громадської ради підтримали пропозицію прибрати з братської могили у центрі міста танк Т-34, що був встановлений у травні 1966 року на згадку про визволення міста 4-тою гвардійською танковою Кантемирівською дивізією. Адже саме ці танкові війська брали участь в російсько-українській війні з лютого 2022 року, зокрема на Сумщині. 

«Сьогодні, коли наші українські сини й доньки гинуть від російського «освобождєнія», ми не маємо морального права залишати у Покровську цей символ загарбництва та імперського поневолення», - звернулась до присутніх Світлана Гавриленко. Також вона запропонувала перейменувати площу Шибанкова ім’ям Т.Г. Шевченка. 

Як зазначив Сергій Добряк, у питанні перейменування вулиць та демонтажу пам'ятника має взяти участь вся громада. 

«У нас у громаді вистачає героїв, які поклали своє життя, захищаючи Україну та її незалежність. У ці важкі часи ми, на жаль, маємо багато прикладів героїзму та символів патріотизму. Для того, аби змінити назви, які пов’язані із росією та її нацистським, режимом буде проведено громадське обговорення та створена спеціальна комісія. Після проведення голосування, ми визначимо які назви будуть носити вулиці та площа, а також як ми вчинимо з пам'ятником. Звісно, росія завжди використовувала культуру, як інструмент насаджування певної ідеології. Сьогодні ми на власні очі бачимо наслідки русифікації, але поводитися ми будемо інтелігентно та прийматимемо рішення в рамках законодавства», – зазначив Сергій Добряк. 

Таку пропозицію одноголосно підтримали члени Громадської Ради.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У Покровській громаді визначили стипендіатів

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Маргарити Ідрісової 24 квітня відбулося засідання, під час якого серед обдарованих дітей та молоді визначали кандидатів на отримання стипендій.

eye

20

Громада 1

24 квітня 2024 20:00

Стан справ у громаді обговорили під час спільної наради керівники Покровської МВА

Сьогодні, 24 квітня, начальник Покровської МВА Сергій Добряк провів нараду із заступниками, темами для обговорення на якій стали: безпекова ситуація в громаді, робота соціальних і комунальних установ міста.

eye

63

Новини громад

24 квітня 2024 15:00

У Покровській громаді створено відокремлений підрозділ ГО "Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"

Відбулося перше засідання установчих зборів Покровського відокремленого підрозділу Донецької області ГО «Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"», який є добровільною громадською дитячою організацією.

eye

23

Новини громад

24 квітня 2024 13:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію