• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровчани долучились до написання диктанту національної єдності

eye

868

09.11.2022 13:51

Новини громад

img

Сьогодні, 9 листопада, у День української писемності та мови, відбувся радіодиктант національної єдності-2022. Участь в іспиті на знання рідної мови взяли й представники структурних підрозділів міської ради.  

За словами організаторів цьогорічного радіодиктанту, його мета — об’єднати людей навколо України в усьому світі, а не перевіряти грамотність учасників всеукраїнського флешмобу. 

Сьогодні під диктовку народної артистки, Героя України Ади Роговцевої радіодиктант складали освітяни Покровської громади, представники закладів культури та інших підрозділів міської ради.

За словами учасників флешмобу, диктант - художній текст, а писали його не лише гуманітарії, а й фахівці технічного спрямування. Тож для кожного були свої заковики. 

«Для когось нові правила українського правопису ще не наклалися на попередні, для когось у величезні складнопідрядні речення просто не вміщувалися ймовірні розділові знаки. Видатна українська акторка Ада Роговцева читала чудово і виразно, але... по-акторськи, зі своїм власним інтонуванням та темпоритмом. Тож писати доводилось не підіймаючи голови, а перевірити часу було обмаль.  Проте всі впорались дуже гарно (з'ясували це після обговорень). Результат чекаємо завтра», - розповіли представники відділу освіти Покровської міськради.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Інформування щодо участі у міжнародних змаганнях «Ігри нескорених»

Міністерство у справах ветеранів України інформує про проведення Всеукраїнських змагань з відбору кандидатів до складу національної збірної команди України для участі у міжнародних змаганнях «Ігри Нескорених 2025»

eye

17

Новини громад

18 квітня 2024 17:56

До уваги роботодавців! Уряд продовжує працювати над стимулюванням створення робочих місць для осіб з інвалідністю

Однією з таких програм є надання роботодавцям компенсації витрат за облаштування робочого місця для осіб з інвалідністю, яка почала діяти з серпня минулого року.

eye

13

Новини громад

18 квітня 2024 17:48

БФ «Янголи Спасіння» надає невідкладну допомогу у відновленні будівель у Покровську після обстрілу

Сьогодні місто Покровськ знову стало мішенню ворожого обстрілу з боку рф. Незабаром після інциденту, Благодійний фонд «Янголи Спасіння» прибув на місце з гуманітарним вантажем для екстреного відновлення пошкоджених житлових будинків.

eye

22

Громада 1

18 квітня 2024 17:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію