• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покладання квітів та відвідування ветеранів: у Покровську відзначили День визволення України від фашистських загарбників

eye

338

28.10.2022 10:37

Новини громад

img

У п’ятницю, 28 жовтня, з нагоди Дня визволення України від німецьких окупантів у Покровську відбулося покладання квітів до братської могили у Сквері Соборному. Не забули у цей день і привітати місцевих ветеранів з пам’ятною датою. 

Участьу заході взяли керівники апарату ради, представники установ міста та ради ветеранів. Згадати про заслуги воїнів прийшли й пересічні громадяни.

У своїй промові очільник Покровської МВА Сергій Добряк зауважив, що саме сьогодні, ми як ніколи відчуваємо ту тонку грань між миром і війною. Нинішні захисники України гідно продовжують героїчні традиції фронтовиків, захищаючи майбутнє країни вже в наш час:
«В січні 43-го розпочалась деокупація України від фашистських загарбників. Впевнений, що і сьогоднішнє визволення окупованих територій буде таким же швидким і успішним. Перемога обов’язково буде за нами!». 

Голова міської ветеранської організації Олександр Іващенко у своїй промові зауважив, що пам’ять про героїв Другої світової, про українців, які вибороли нашу свободу важкими втратами, має жити в пам’яті поколінь.

Не оминули увагою керівники громади й ветеранів Покровської громади. Сьогодні зі словами подяки, квітами та подарунками завітали до Анатолія Семенюка. 

У 17-річному віці, в 1943 року Анатолій Іларионович потрапив на службу в армію. Відразу був направлений до Пензенської, потім – до Ульянівської області, де проходив військову підготовку. У січні із двома товаришами-земляками потрапив на лінію фронту. За кілька тижнів був тяжко поранений, близько двох років провів у шпиталях. 

«Сьогодні теж на території нашої країни йде війна, і тому дуже важливо вшанувати тих ветеранів, які свого часу вибороли нашу свободу. Тож наша задача - надати всіляку допомогу і турботу цим людям. Провідуємо ветеранів, приносимо продуктові та гігієнічні набори. Підтримка та увага до літніх людей, ветеранів - це наш обов'язок. І не лише у святкові дні, а й щоденно», - зазначила керуюча справами виконкому Алевтина Жук.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Інформаційно-аналітичний проект «Спектри» для ветеранів та цивільних

Для ветеранів та цивільних запустили новий інформаційно-аналітичний проєкт “Спектри”, який сприятиме поверненню військових до цивільного життя. Цикл програм запустив Український ветеранський фонд разом з Мілітарним.

eye

23

Новини громад

06 травня 2024 16:49

У Покровську волонтери World Central Kitchen годують нужденних гарячими обідами

Під час війни людям, яки опинилися у скрутному становищі, важливо мати підтримку та отримувати допомогу. Саме цю місію виконує глобальна неурядова організація World Central Kitchen.

eye

28

Новини громад

06 травня 2024 15:20

Лише за минулий місяць лікарі ЦПМСД надали допомогу понад 8 тисячам пацієнтів

У Центрі первинної медико-санітарної допомоги міста Покровськ продовжується активна медична робота, спрямована на забезпечення належного рівня медичної допомоги населенню.

eye

27

Громада 1

06 травня 2024 15:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію