• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

ВІДЕО. Покровська КЛІЛ отримала нове діагностичне та хірургічне обладнання

eye

552

28.10.2022 08:34

Новини громад

img

З участю очільника Покровської МВА Сергія Добряка було сформовано потреби кожної з медустанов громади. Сьогодні відбуваються перші трансформації – лікарі Покровської КЛІЛ вже тестують нове обладнання, придбане за власні кошти. 

За словами директора клінічної лікарні Юрія Бородіна, сьогодні на Донеччині відбувається значне зменшення кількості медичних закладів. Через це велике навантаження «лягло на плечі» Покровських лікарень. 

«Ті опорні медустанови, які лишились працювати, зокрема і наша лікарня, приймають пацієнтів з різних населених пунктів регіону. Тож виникла потреба у більш сучасному обладнанні, яке дасть змогу надавати медпослугу на більш високому рівні. З цим питанням ми звернулись до очільника міської військової адміністрації і дуже швидко відчули підтримку і розуміння», - зауважив Юрій Бородін. 

Як працює обладнання, придбане в рамках програми забезпечення лікарень, які перебувають на передовій, очільник Покровської МВА Сергій Добряк разом із заступницею міського голови Маргаритою Ідрісовою перевірили «на місці».

«У нас є 4 напрямки: хірургія, лабораторія, неврологія, діагностика. З точки зору лабораторних досліджень, автоматичний аналізатор дозволяє розширити спектр послуг, щоб на місці можна було провести більше аналізів, зокрема гормональних. Енцефалограф, який теж вже встановлено, використовується в неврології та дозволяє швидко визначати, які процеси відбуваються в мозку пацієнта. Крім того, лікар може швидко реагувати на ті чи інші зміни, і вже відповідно до цього призначати лікування», - розповіла Маргарита Ідрісова. 

Також для неврологічного відділення придбано важливе програмне забезпечення, встановлене на апараті комп'ютерної томографії. Воно дозволяє швидко виявляти тромби та ввести пацієнтові необхідні препарати, аби людина залишилась живою.

Щоб слідкувати за ходом оперативного втручання, поповнилось новим устаткуванням отоларингологічне та щелепно-лицеве відділення. 
«Попри воєнний стан, лікарня продовжує розвиватися, ми стоїмо на передовій, ми прийматимемо поранених, лікарі та обладнання залишаються на місцях, закуповується нове обладнання для кращого процесу лікування та реабілітації», - зауважила заступниця міського голови Маргарита Ідрісова.

Своєю чергою, очільник Покровської МВА Сергій Добряк під час спілкування з місцевими медиками висловив сподівання, що це обладнання дозволить здійснювати лікування пацієнтів на більш високому рівні та вберегти не одне життя.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

12

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

12

Новини громад

03 травня 2024 14:00

Мешканців громади привітали з Великодніми святами

Напередодні Великого Христового Воскресіння, яке віряни східного обряду цьогоріч відзначатимуть 5 травня, вже за доброю традицією мешканці громади отримали від Покровської МВА вітання та запашні паски.

eye

23

Громада 1

03 травня 2024 13:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію