• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Відтепер щотижня: у старостинських округах змінено графік прийому сімейних лікарів

eye

455

20.10.2022 14:17

Новини громад

img

У зв’язку зі збільшенням звернень від мешканців приєднаних територій щодо медичного обслуговування керівництвом Покровської військової адміністрації спільно із Центром первинної медико-санітарної допомоги було розроблено новий графік роботи сімейних лікарів у селах. 

На виїзних нарадах зі старостами, які були проведені на початку місяця, начальник Покровської МВА Сергій Добряк обговорив питання медичного обслуговування мешканців приєднаних територій. Від початку війни це питання загострилося. У всіх наявних медичних пунктах у старостинських округах працювали медсестри та раз на два тижні - лікар, але прийом медичного спеціаліста був більш затребуваним. 

Керівниця ЦПМСД Інеса Остряніна  спільно з начальницею відділу з питань розвитку приєднаних територій Оленою Носач розробили оптимальний графік роботи лікаря у сільських амбулаторіях і вже на цьому тижні за ним розпочався прийом пацієнтів. Тепер лікар працює на приєднаних територіях щотижня.

«Коли до нас приїжджав очільник Покровської МВА Сергій Добряк, місцеві мешканці йому озвучили побажання, щоб у Лисівці вів прийом сімейний лікар щотижня. У багатьох людей немає можливості дістатись міста. Це займає багато часу та коштів. Тож, дуже добре і зручно, що зараз прийом відбуватиметься щотижня. Людей оглядають, роблять призначення. Усі задоволені», - зазначила староста Лисівського старостинського округу Юлія Кабанець.

«Ми переглянули графіки й змінили розклад виїзних прийомів сімейних лікарів. Відтепер щовівторка ведеться прийом пацієнтів у Срібненському та Новотроїцькому, щочетверга – у Лисівському старостинському окрузі», - розповіла Інеса Остряніна. 

У Лисівці вже другий рік поспіль приймає пацієнтів Лариса Яценко. Лікарка, до якої із задоволенням поспішають як дорослі, так і діти. 
«Люди дуже потребують медичної допомоги. Приймальні заповнені – 20-25 пацієнтів завжди є. Звертаються із різними скаргами на стан здоров’я від звичайної застуди до онкологічних захворювань. Вважаю, що обслуговувати сільські ФАПи треба обов’язково», - зазначила Лариса Яценко. 

Сьогодні серед пацієнтів лікарки – Валентина Каряка. Жінка страждає гіпертонією – часто підвищується тиск. Каже, що до міста їхати далеко і дуже добре, що є можливість відвідати сімейного лікаря саме у місцевому ФАПі.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

27

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

29

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

33

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію