• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровська МВА стала одним із підписантів меморандуму про співпрацю з Покровською РДА щодо створення гуманітарних хабів

eye

481

19.10.2022 12:56

Новини громад

img

Сьогодні очільник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк взяв участь у підписанні меморандуму про співпрацю між Покровською РДА, районною військовою адміністрацією та військовими адміністраціями міськими, сільськими та селищними радами. 

Метою меморандуму є забезпечення певних потреб, прав та свобод мешканців Донеччини – внутрішньо переміщених осіб, які вимушено залишили або покинули своє місце проживання та перемістилися до інших більш безпечних регіонів України; їх підтримка,  забезпечення умов для здійснення волонтерської діяльності шляхом організації гуманітарних штабів (центрів, хабів) у містах, до яких виїхали мешканці Донецької області.

У меморандумі зазначається, що гуманітарні штаби, організовані будь-якою зі Сторін у будь-якому місті України, будуть опікуватися проблемами мешканців Донеччини, не зважаючи на те, з якої саме вони громади. 
При організації гуманітарних штабів Сторони домовилися спільно проводити пошук приміщень із залученням представників місцевих територіальних громад та волонтерів для роботи у цих штабах, здійснювати пошук джерел надання допомоги ВПО, організовувати роботу щодо обліку осіб, які потребують соціальної (гуманітарної) допомоги, створювати умови для діяльності хабів. 

Незабаром гуманітарний хаб запрацює у м.Кропивницькому. За ініціативою та поданням Покровської військової адміністрації подібний центр планують відкрити й у Білій Церкві, до якої тимчасово переселилися близько 11 тисяч мешканців Донеччини.

«Ми вже співпрацюємо з Покровською РДА у сфері безпеки як району, так і міста. А це – ще один напрямок, який дозволить нам консолідувати зусилля задля допомоги місцевим мешканцям, які переселилися у більш безпечні регіони. Це питання пошуку житла для ВПО, отримання гуманітарної допомоги, оформлення різного виду довідок та послуг», - зауважив Сергій Добряк.  

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

26 квітня - День пам'яті Чорнобильської трагедії

Вже 38 років Україна живе з болем Чорнобиля. Ця біда торкнулась майже кожної української родини, а її відголос хвилею радіоактивного пилу прокотився усім світом.

eye

19

Новини громад

26 квітня 2024 09:15

Механізми стягнення заборгованостей працюють, незважаючи на військовий стан: у Покровській МВА засідала профільна робоча група

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Наталії Іваньо відбулось чергове засідання робочої групи з підвищення рівня оплати праці, додержання законодавства про працю, забезпечення податкових та бюджетних надходже

eye

30

Громада 1

25 квітня 2024 18:02

Благоустрій та озеленення: мешканці Покровської громади долучаються до спільних суботників

Весна - саме та пора року, коли усі активно наводять лад на власних подвір'ях, упорядковують пам’ятні знаки та місця відпочинку.

eye

36

Новини громад

25 квітня 2024 13:42

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію