• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Аграрії отримають понад 30 тис. рукавів для зберігання врожаю: розпочато другий етап прийому заявок

eye

509

18.10.2022 11:13

Новини громад

img

9 жовтня завершився прийом заявок, відкритий на два тижні наприкінці вересня, на отримання рукавів для зберігання зерна. Загалом надійшло 1 494 заявки від малих та середніх агровиробників на отримання 30 120 рукавів для тимчасового зберігання збіжжя.

У зв’язку з великою зацікавленістю від фермерів, Міністерство аграрної політики та продовольства України та Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) розпочинають другий етап конкурсу для аграріїв, що не встигли подати свої заявки до 9 жовтня. Для участі у другому етапі потрібно податись до 23 жовтня через Державний аграрний реєстр (ДАР).

За умовами програми, фермери повинні мати від 100 до 10 тис. га в офіційному обробітку, а отримані рукави використати для зберігання власно вирощеної продукції. При цьому їхній статус – власник чи орендар – не важливий. Як і юридичний статус: погоджуються заявки як від юридичних осіб, так і від фізичних осіб-підприємців. Ключовою вимогою є обробіток землі на підконтрольній Україні території.

Процес відбору та перевірки заявок у першому етапі вже розпочато, і найближчими днями учасники програми отримають у ДАРі підтвердження про надання допомоги та повідомлення щодо адреси складу для для самостійного транспортування рукавів на територію аграрного господарства. .

Проект реалізується Мінагрополітики та ФАО за фінансової підтримки Канади, Японії та Minderoo Foundation на загальну суму 60,5 млн доларів США. За очікуваннями, ця допомога забезпечить 30% від загальнонаціональної потреби.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У Покровській громаді визначили стипендіатів

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Маргарити Ідрісової 24 квітня відбулося засідання, під час якого серед обдарованих дітей та молоді визначали кандидатів на отримання стипендій.

eye

18

Громада 1

24 квітня 2024 20:00

Стан справ у громаді обговорили під час спільної наради керівники Покровської МВА

Сьогодні, 24 квітня, начальник Покровської МВА Сергій Добряк провів нараду із заступниками, темами для обговорення на якій стали: безпекова ситуація в громаді, робота соціальних і комунальних установ міста.

eye

62

Новини громад

24 квітня 2024 15:00

У Покровській громаді створено відокремлений підрозділ ГО "Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"

Відбулося перше засідання установчих зборів Покровського відокремленого підрозділу Донецької області ГО «Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"», який є добровільною громадською дитячою організацією.

eye

22

Новини громад

24 квітня 2024 13:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію