• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У старостинських округах розглядають можливість альтернативного водопостачання

eye

615

17.10.2022 16:32

Новини громад

img

Сьогодні керівники громади відвідали с. Перше Травня, аби обговорити з місцевими мешканцями можливість реалізації проєкту щодо централізованої подачі води з місцевої водойми. 

За словами очільника Покровської МВА Сергія Добряка, сьогодні Карлівська фільтрувальна станція знаходиться під постійними обстрілами, тож одне з першочергових завдань влади - вирішення «водного питання».

«Ми працюємо на упередження, щоб взимку не залишитись без води. У Покровської громади є донори, які передали нам сучасні очисні установки. Одну з них плануємо розмістити на території Першотравневого старостинського округу біля водойми. Її обсяг складає близько 50 тисяч кубометрів води. Якщо ми качатимемо по 100 кубів рідини на добу, нам води вистачить на рік»,- зазначив Сергій Добряк. 

Крім того, було зазначено, що водойма має джерела, які теж її наповнюватимуть. 

«В рамках пошуків альтернативних джерел водопостачання ми провели пошук місць у громаді, де буде доцільно встановити очисну споруду, потужність якої складає від 24 до 54 кубометрів води на годину. У Першому Травні є джерело води, мережі, які знаходяться на балансі КП «Покровськводоканал» та місце для встановлення обладнання. Качаючи воду з місцевої водойми, ми забезпечимо водою селще Шевченко та частину села Перше Травня»,- зауважив заступник Покровського міського голови Олександр Добровольський. 

Під час зустрічі керівники громади відповіли на всі питання мешканців Першотравневого старостинського округу та разом оглянули ділянку, де планується встановлення очисної споруди. 

Крім того, було проведено опитування та зібрано підписи на згоду розташування сучасної установки на території старостинського округу. 

«Це дуже важливий проєкт, який дасть нам змогу забезпечити очищеною водою два старостинські округи,- зазначила секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо. - Вона буде подаватись централізовано, по трубах і люди не будуть змушені носити її у відрах або чекати, коли до них довезуть технічну або питну воду. Мешканці Першотравневого старостинського округу підтримали таку ініціативу, тож впевнена, що від її реалізації буде усім лише користь». 

Як зауважили керівники громади, на монтаж очисної установки знадобиться пару тижнів. Тож, ймовірно, вже до кінця жовтня мешканці двох старостинських округів Покровської ТГ матимуть централізоване водопостачання.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Деколонізація публічного простору: в Покровській ТГ провели демонтаж пам’ятника Максиму Горькому

Відповідно до закону України про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні та деколонізації топонімії, тривають процеси очищення публічного простору від елементів радянських наративів по всій країні.

eye

54

Громада 1

17 травня 2024 17:05

БФ «Янголи Спасіння» продовжує видачу гігієнічних наборів для сімей з дітьми в Покровській ТГ

У співпраці з Покровською міською військовою адміністрацією, благодійний фонд «Янголи Спасіння» продовжує організацію видачі гігієнічних наборів для сімей з дітьми до 14 років у старостинських округах Покровської громади.

eye

30

Громада 1

17 травня 2024 16:10

Для безпеки пацієнтів: у Покровській КЛІЛ облаштовують укриття

Війна поставила під питання безпеку мешканців Донеччини. Аби вберегти життя пацієнтів закладів охорони здоров'я Покровської громади, за підтримки соціально відповідального бізнесу облаштовують безпечні укриття

eye

72

Громада 1

17 травня 2024 15:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію