• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У старостинських округах розглядають можливість альтернативного водопостачання

eye

641

17.10.2022 16:32

Новини громад

img

Сьогодні керівники громади відвідали с. Перше Травня, аби обговорити з місцевими мешканцями можливість реалізації проєкту щодо централізованої подачі води з місцевої водойми. 

За словами очільника Покровської МВА Сергія Добряка, сьогодні Карлівська фільтрувальна станція знаходиться під постійними обстрілами, тож одне з першочергових завдань влади - вирішення «водного питання».

«Ми працюємо на упередження, щоб взимку не залишитись без води. У Покровської громади є донори, які передали нам сучасні очисні установки. Одну з них плануємо розмістити на території Першотравневого старостинського округу біля водойми. Її обсяг складає близько 50 тисяч кубометрів води. Якщо ми качатимемо по 100 кубів рідини на добу, нам води вистачить на рік»,- зазначив Сергій Добряк. 

Крім того, було зазначено, що водойма має джерела, які теж її наповнюватимуть. 

«В рамках пошуків альтернативних джерел водопостачання ми провели пошук місць у громаді, де буде доцільно встановити очисну споруду, потужність якої складає від 24 до 54 кубометрів води на годину. У Першому Травні є джерело води, мережі, які знаходяться на балансі КП «Покровськводоканал» та місце для встановлення обладнання. Качаючи воду з місцевої водойми, ми забезпечимо водою селще Шевченко та частину села Перше Травня»,- зауважив заступник Покровського міського голови Олександр Добровольський. 

Під час зустрічі керівники громади відповіли на всі питання мешканців Першотравневого старостинського округу та разом оглянули ділянку, де планується встановлення очисної споруди. 

Крім того, було проведено опитування та зібрано підписи на згоду розташування сучасної установки на території старостинського округу. 

«Це дуже важливий проєкт, який дасть нам змогу забезпечити очищеною водою два старостинські округи,- зазначила секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо. - Вона буде подаватись централізовано, по трубах і люди не будуть змушені носити її у відрах або чекати, коли до них довезуть технічну або питну воду. Мешканці Першотравневого старостинського округу підтримали таку ініціативу, тож впевнена, що від її реалізації буде усім лише користь». 

Як зауважили керівники громади, на монтаж очисної установки знадобиться пару тижнів. Тож, ймовірно, вже до кінця жовтня мешканці двох старостинських округів Покровської ТГ матимуть централізоване водопостачання.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Солодка підтримка для ВПО з Донеччини

Перша партія смачної гуманітарної допомоги вагою у 500 кг вже надійшла до гуманітарного хабу "Єднання" Покровської МВА у Кропивницькому. Це приємний подарунок для мешканців з Донеччини, які вимушено покинули свої домівки.

eye

21

Новини громад

04 липня 2024 17:59

За вчора ДТЕК Донецькі електромережі відновив електрику для 9 тисяч родин на Донеччині

3 липня аварійно-ремонтні бригади ДТЕК Донецькі електромережі попри всі виклики та небезпеку змогли відновити електропостачання 25 населених пунктів, знеструмлених через ворожі обстріли.

eye

24

Новини громад

04 липня 2024 11:32

Оголошено конкурс з відбору психологів

З 12 червня по 07 серпня 2024 року проводиться конкурс з відбору психологів, які можуть залучатися до кримінальних проваджень за участю малолітніх, неповнолітніх осіб через регіональні/міжрегіональні центри з надання безоплатної правничої допомоги.

eye

26

Новини громад

04 липня 2024 11:23

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію