• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Очільник Покровської МВА взяв участь у нараді з питань створення гуманітарних хабів для підтримки ВПО

eye

446

12.10.2022 14:38

Новини громад

img

12 жовтня під головуванням начальника військової адміністрації Покровського району Володимира Замотаєва відбулась онлайн-нарада щодо відкриття гуманітарних хабів у місцях знаходження  переселених мешканців Донеччини. 

За словами Володимира Замотаєва, наразі розглядається можливість відкриття такого хабу у м. Кропивницькому: 

«Відповідно до рекомендації Донецької військової адміністрації було   розроблено проект Меморандуму про співпрацю між Покровською РДА, районною  військовою  адміністрацією та військовими адміністраціями населених пунктів, міськими, сільськими та селищними радами Покровського району Донецької області. Метою цього Меморандуму є забезпечення певних потреб, прав, свобод мешканців Покровського району Донецької області - внутрішньо переміщених осіб, які вимушено залишили, або покинули своє місце проживання та тимчасово перемістились з території області до інших більш безпечних регіонів України, забезпечення сприятливих умов для здійснення волонтерської   діяльності, підвищення суспільного престижу такої діяльносі шляхом організації гуманітарних штабів(центрів, хабів,  тощо) у містах, до яких виїхали мешканці Донецької області.  

Як зазначив очільник Покровської МВА Сергій Добряк, Покровська громада вже має певні напрацювання зі створення гуманітарних хабів. 

«У Кропивницькому ми хотіли б доєднатися до роботи обласного штабу. В нас є фахівці, які можуть надавати ВПО певні послуги. До того ж, маємо напрацювання по Фастову та Червонограду. У планах-створення хабів у м. Біла Церква, куди було релаковано наш центр первинної медико-санітарної допомоги та де вже проживає близько 11 тисяч мешканців Донеччини».

Під час наради також були  обговорені  шляхи  співпраці та організаційні заходи щодо реалізації намічених планів щодо підтримки та дієвої допомоги переміщеним мешканцям Покровського району.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Інформування щодо участі у міжнародних змаганнях «Ігри нескорених»

Міністерство у справах ветеранів України інформує про проведення Всеукраїнських змагань з відбору кандидатів до складу національної збірної команди України для участі у міжнародних змаганнях «Ігри Нескорених 2025»

eye

19

Новини громад

18 квітня 2024 17:56

До уваги роботодавців! Уряд продовжує працювати над стимулюванням створення робочих місць для осіб з інвалідністю

Однією з таких програм є надання роботодавцям компенсації витрат за облаштування робочого місця для осіб з інвалідністю, яка почала діяти з серпня минулого року.

eye

15

Новини громад

18 квітня 2024 17:48

БФ «Янголи Спасіння» надає невідкладну допомогу у відновленні будівель у Покровську після обстрілу

Сьогодні місто Покровськ знову стало мішенню ворожого обстрілу з боку рф. Незабаром після інциденту, Благодійний фонд «Янголи Спасіння» прибув на місце з гуманітарним вантажем для екстреного відновлення пошкоджених житлових будинків.

eye

24

Громада 1

18 квітня 2024 17:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію