• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Родинському відбулась зустріч керівництва громади зі старшими будинків

eye

587

11.10.2022 11:51

Новини громад

img

У Покровській громаді продовжуються робочі зустрічі зі старшими будинків та квартальними. Цього разу очільник Покровської МВА Сергій Добряк поспілкувався з мешканцями Родинського.  

Під час заходу присутні обговорили ризики цьогорічного осінньо-зимового періоду, питання тепло- та водопостачання.

«У місті є гострі проблеми: це водопостачання та забезпечення мешканців твердим паливом. У цьому старостинському окрузі спільно з ДП «ВК «Краснолиманська» вже вирішується «водяне питання». Сподіваюсь, що через 2-3 тижні вода буде подаватись централізовано на постійній основі», - зазначив начальник Покровської МВА Сергій Добряк. 

За його словами, запуск водопостачання не вплине на заплановані у Родинському роботи з буріння свердловин, яких зараз на території міста нараховується 60. Разом з тим гостро стоїть питання електропостачання та готовності мереж до навантаження у зимовий період. 

«Ми маємо бути готовими до віялових відключень, - додав начальник Покровської МВА Сергій Добряк. – Треба запастися генераторами. А щоб зрозуміти, яке буде навантаження, зараз ми збираємо статистику щодо кількості людей, які планують зимувати у громаді».

Також в ході зустрічі були відпрацьовані загальні алгоритми евакуації населення. Керівники громади ознайомили присутніх з умовами перебування в регіонах, з якими вже є домовленість про розміщення мешканців Покровської ТГ. 

«Діти з інвалідністю та сім’ї розмістимо в Трускавці у санаторії «Джерело». Вагітних жінок готові прийняти у центрі матері та дитини «Незламні матусі» у Львові. Чекає на наших жителів і Червоноград, де коштом міської влади та волонтерів відремонтовано гуртожиток, а донори закупили всю необхідну побутову техніку та кухні. Ще один гуртожиток у Фастові буде приведено до ладу за кошти USAID, - пояснив заступник Покровського міського голови Олег Фролов. - Ми відвідали ці міста, поспілкувалися із господарями, побачили умови, в яких можуть жити наші мешканці. Варто зазначити, що це не домашні умови, до яких звикли покровчани, але це міста з діючою інфраструктурою, які готові нам допомогти».

За словами секретаря міської ради Наталії Іваньо, крім місць розміщення працюватимуть й гуманітарні штаби, до яких зможуть звернутись покровчани для вирішення нагальних проблем.  

Загалом зустріч у Родинському видалась досить інформативною та жвавою.

«Підіймалися теми водопостачання, газопостачання, організація роботи електромереж. На всі питання учасники зустрічі отримали вичерпні відповіді. Ми дуже раді, що родинці опікуються цими проблемами та розраховуємо, що вони донесуть ці відповіді іншим мешканцям міста», - підсумувала зустріч Наталія Іваньо. 

Наостанок жителям нагадали, що треба довіряти лише офіційній інформації, яка надається безпосередньо керівниками громади.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Весняний благоустрій Покровська: комунальники приступили до побілки бордюрів

З приходом тепла в місті Покровськ розпочалось весняне прибирання та облаштування територій, спрямоване на поліпшення зовнішнього вигляду вулиць та тротуарів у громаді.

eye

12

Новини громад

23 квітня 2024 16:02

Допомога тим, хто цього потребує найбільше: з благодійною місією до міста завітав БФ «Крапка відліку»

Партнери та добрі друзі Покровської МВА, які з перших днів повномасштабного вторгнення простягнули руку допомоги, продовжують підтримувати місцевих мешканців та втілювати в життя свої гуманітарні ініціативи.

eye

17

Новини громад

23 квітня 2024 14:58

Як подолати стрес та підтримати своє ментальне здоров`я: покровські психологи взяли участь у квест-грі

Сьогодні, 23 квітня, в Україні відзначають День психолога. З метою популяризації знань з постстресового зростання та підтримання особистісних ресурсів психологів на базі укриття одного з освітніх закладів громади відбулась квест-гра "Ключ від стресу".

eye

59

Новини громад

23 квітня 2024 12:17

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію