• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Правила поведінки при радіаційній атаці: фахівці Покровської МВА та ДСНС провели навчання

eye

589

07.10.2022 19:51

Новини громад

img

Аби убезпечити населення від можливих наслідків радіаційної аварії, у Покровську  відбулось навчання з очільниками освітніх закладів громади. 

За словами в.о. начальника відділу з питань безпеки, запобігання та протидії корупції Олега Коломійцева, мешканці Покровської громади мусять мати план дій на випадок будь-яких надзвичайних ситуацій.

«Це заняття для жителів, для посадових осіб, працівників комунальних підприємств та установ громади, під час яких ми знайомимо учасників заходу з правилами, яких треба дотримуватись під час ядерної загрози», - зазначив Олег Коломійцев. 

Під час зустрічі фахівці ДСНС надали інформацію про те, що робити при ядерному вибуху або аварії на атомній електростанції. 

«Ми зібрались для того, щоб вислухати поради, настанови, як поводитися, як убезпечити свої колективи та учнів у разі небезпечної ситуації, - поділилася враженнями директорка БПГ Євгенія Бакун. – Звичайно, ми віримо, що в нашій громаді буде спокійно. Віримо в ЗСУ. Але все ж таки, якщо така загроза є, то ми несемо відповідальність не тільки за своє життя, а й за життя дітей, які залишились в громаді, і за колектив. Тому я вважаю, що це дуже доречно і необхідно на цей час».

Рятувальники зазначають, що мета таких занять – не налякати мешканців, а підготувати їх до будь-яких можливих під час військової агресії випадків. 

«Ми сподіваємося, що ці знання будуть просто для ознайомлення і ні в якому разі не знадобляться нашим мешканцям», - наголосила головна інспекторка відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Покровського РУ ДСНС України в Донецькій області Інна Фоміна.

Навчання триватимуть й надалі. Наступного тижня подібні зустрічі відбудуться зі старшими будинків громади.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Солодка підтримка для ВПО з Донеччини

Перша партія смачної гуманітарної допомоги вагою у 500 кг вже надійшла до гуманітарного хабу "Єднання" Покровської МВА у Кропивницькому. Це приємний подарунок для мешканців з Донеччини, які вимушено покинули свої домівки.

eye

21

Новини громад

04 липня 2024 17:59

За вчора ДТЕК Донецькі електромережі відновив електрику для 9 тисяч родин на Донеччині

3 липня аварійно-ремонтні бригади ДТЕК Донецькі електромережі попри всі виклики та небезпеку змогли відновити електропостачання 25 населених пунктів, знеструмлених через ворожі обстріли.

eye

24

Новини громад

04 липня 2024 11:32

Оголошено конкурс з відбору психологів

З 12 червня по 07 серпня 2024 року проводиться конкурс з відбору психологів, які можуть залучатися до кримінальних проваджень за участю малолітніх, неповнолітніх осіб через регіональні/міжрегіональні центри з надання безоплатної правничої допомоги.

eye

25

Новини громад

04 липня 2024 11:23

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію