• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Очільник військової адміністрації обстежив простіші укриття та матеріальне забезпечення громади

eye

487

05.10.2022 13:57

Новини громад

img

Сергій Добряк разом із заступником Покровського міського голови Миколою Шабельником оглянули об`єкти цивільного захисту та резервні продуктові склади.

Ще з літа 2021 року Покровська міськрада зайнялась питанням підготовки захисних споруд до вимушеного тимчасового перебування людей у разі виникнення надзвичайної ситуації. У більшості, вони облаштовані у підвальних приміщеннях багатоквартирних житлових будинків громади. За три місяці кропіткої роботи зусиллями комунальників та місцевих мешканців їх було вичищено від бруду та сміття. 


Завдяки допомозі від гуманітарних організацій та міської ради, вдалося забезпечити більшість укриттів запасом води, ручним інструментом, дерев'яними конструкціями, що служитимуть тимчасовими ліжками людям.

«Наразі у громаді нараховується 258 об`єктів цивільного захисту, близько двох десятків з них – укриття,  де можуть одночасно перебувати понад 100 осіб. Здебільшого, це будинки, розташовані у мікрорайонах міста та у центральній частині Покровська», - розповів Микола Шабельник. 

Сергій Добряк особисто обстежив типові укриття у мікрорайоні «Лазурний» та у мікрорайоні «Шахтарський». 

Вони досить просторі, облаштовані найпростішими меблями, резервуарами з водою та харчовими продуктами. 

Своїми силами мешканці будинку, що у мікрорайоні «Шахтарський», облаштували колодязі, свердловину та навіть встановили буржуйку, для якої власним коштом зробили запас дров та вугілля. 

За словами старшої будинку Надії Піддубної, в укритті є все для того, щоб на випадок надзвичайної ситуації, у ньому можна було перебувати деякий час. 

«До питання облаштування підвального приміщення ми підійшли з усією серйозністю. За підтримки міської влади  встановили резервуари для води, облаштували аптечками та продуктами. Самі ж мешканці зносили власні меблі, створили навіть куточок з настільними іграми», - зауважила Надія Піддубна.

Оглянув очільник військової адміністрації й резервні склади, які містять харчові продукти, запаси води, дитяче харчування та предмети особистої гігієни. 

Як зауважив Сергій Добряк, створений достатньо непоганий резерв, який у випадку надзвичайної ситуації стане мешканцям громади у пригоді. 

«Хочу подякувати місцевим мешканцям за проведену роботу з облаштування укриттів. Видно, що люди старались, але ще є над чим попрацювати. Хочеться вірити, що ці захисні об'єкти не знадобляться, але докладемо зусиль, щоб створити максимально сприятливі умови перебування в них цивільного населення», - зазначив очільник Покровської МВА Сергій Добряк.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Механізми стягнення заборгованостей працюють, незважаючи на військовий стан: у Покровській МВА засідала профільна робоча група

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Наталії Іваньо відбулось чергове засідання робочої групи з підвищення рівня оплати праці, додержання законодавства про працю, забезпечення податкових та бюджетних надходже

eye

19

Громада 1

25 квітня 2024 18:02

Благоустрій та озеленення: мешканці Покровської громади долучаються до спільних суботників

Весна - саме та пора року, коли усі активно наводять лад на власних подвір'ях, упорядковують пам’ятні знаки та місця відпочинку.

eye

26

Новини громад

25 квітня 2024 13:42

Керівник військової адміністрації Сергій Добряк зустрівся з мешканцями громади під час особистого прийому

Сьогодні мешканці Покровська мали змогу особисто звернутися з наболілими питаннями до начальника Покровської МВА Сергія Добряка. На прийомі також були присутні заступники очільника громади, керівники структурних підрозділів та організацій міста.

eye

35

Новини громад

25 квітня 2024 12:23

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію