• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську тривають зустрічі очільника військової адміністрації зі старшими будинків

eye

1055

05.10.2022 13:13

Новини громад

img

Щоб уникнути домислів та розповсюдження недостовірної інформації, з початку робочого тижня очільник Покровської МВА Сергій Добряк проводить зустрічі зі старшими будинків міста, під час яких знайомить мешканців з роботою міської адміністрації у воєнний час.

«Знаю, що сьогодні багатьох з вас турбує питання підготовки до зимового періоду. Виникають питання, чи буде газ? Говорю одразу - напевно про це ніхто не знає. Сьогодні газовики обстежують пошкоджені ділянки під землею. Якщо їх знайдуть, то у кращому випадку газ до нас дійде у середині листопада. Це найкращий розвиток подій. Але ми повинні бути готовими і до іншого сценарію – діяти в умовах відсутності газопостачання.», - звернувся до присутніх очільник Покровської військової адміністрації Сергій Добряк.

У ході зустрічі керівник запропонував старшим будинків об`єднати зусилля задля сталого проходження опалювального сезону і провести моніторинг місцевих мешканців:

-  тих, хто вже виїхав;

-  тих, хто може виїхати самостійно (у кого є житло або родичі за межами громади);

-  тих, хто планує виїжджати у місця компактного розселення, які організувала військова адміністрація;

-  тих, хто не планує евакуюватись. Для таких категорій у Покровську буде створено 13 теплопунктів (пунктів обігріву) для розміщення 6,5 тисяч осіб. 

Відповідаючи на питання мешканців щодо водозабезпечення, Сергій Добряк зауважив, що з цим питанням не менш критична ситуація, ніж з теплопостачанням.

«Карлівська фільтрувальна станція була резервним водоймищем, на якому ми протримались досить тривалий проміжок часу. Води там майже не залишилось. Наразі ми працюємо над двома програмами: продовжуємо буріння свердловин та готуємо проєкт щодо очищення шахтних вод. Це система зворотного осмосу», - зазначив очільник Покровської МВА.

Попередив Сергій Добряк й про можливі віялові відключення електроенергії, до чого теж повинні бути готові місцеві мешканці.

За словами очільника військової адміністрації, покровчани повинні бути готовими до будь-яких ситуацій та серйозно поставитись до зимування у місті.

«Єдиним правильним рішенням у цих обставинах є евакуація. Вже є домовленість з дев’ятьма регіонами України щодо розміщення мешканців Покровської ТГ. Готові прийняти покровчан громади Львівської, Закарпатської, Чернівецької, Житомирської, Хмельницької, Тернопільської, Вінницької, Київської, Кіровоградської, Івано-Франківської областей України», - зауважив заступник Покровського міського голови Олег Фролов, який побував у кожній з громад та на власні очі побачив створені умови для перебування вимушених переселенців.

В кожній області, яка вже прийняла мешканців Покровської громади або планує їх прийняти, будуть створюватись гуманітарні штаби для вирішення потреб переселених покровчан. Вже на цьому тижні хаб відкриється у м.Червоноград.

«У цьому місті місцева громада власноруч відремонтувала гуртожиток, облаштувала його меблями, а представники Агентства розвитку Покровської громади виграли грант та придбали побутову техніку для більш комфортного перебування мешканців Покровська. Тобто у Червонограді створені умови для розміщення понад 200 осіб», - зауважила секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо.

Як триває облаштування гуртожитку для переселенців можна подивитись за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=Y7uBBHUvg78

Крім теми евакуації, учасники зустрічі підіймали питання щодо відновлення сплати за комунальні послуги, стану води та розташування свердловин, механізму оформлення допомоги у вигляді твердого палива, облаштування укриттів, роботи вугільних котелень та медичних установ громади.

На всі питання Сергій Добряк надав вичерпні відповіді та ще раз закликав мешканців  до евакуації.

«Сьогодні завдання влади – зберегти життя та здоров`я цивільного населення. Бо це є найголовніше в умовах воєнного стану. Ми не знаємо, як будуть розвиватись події у нашому місті, але ми маємо час та можливість до них підготуватись, зібрати необхідні речі, документи та на деякий час виїхати у більш безпечні регіони. Повернутись кожен завжди встигне, а от вчасно виїхати – не завжди виходить», - зазначив очільник Покровської МВА Сергій Добряк.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

8

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

12

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

21

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію