• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Створення соціальних маршрутів, розвиток підприємництва та ревізія земель: Сергій Добряк провів нараду з керівниками структурних відділів міськради

eye

593

01.10.2022 17:33

Новини громад

img

Очільник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк продовжує зустрічатися з заступниками міського голови, аби детально ознайомитись з роботою відділів, які вони курують та проблемними питаннями, які є на сьогодні. 

Днями така зустріч відбулась із заступником міського голови Анатолієм Зінченком, який опікується питаннями роботи автотранспорту, державного контролю за додержанням законодавства про працю та охорони праці, питаннями взаємодії малого та середнього бізнесу, торгівлі, промисловості та агропромислового комплексу.

«Ще рік тому у структурі міської ради не було ані відділу АПК, ані відділу підприємництва. Все створювали з нуля. Збирали бази даних, проводили ревізію земель, знайомились з фермерами та підприємцями, увідповіднювали документи. Мета була одна – налагодити тісну співпрацю між представниками бізнесу, поміж яких підприємці, перевізники, фермери, та працювати на спільний результат – розвиток Покровської громади», - зазначив Анатолій Зінченко. 

З перших днів створення відділу АПК його фахівці зайнялись перевіркою законністю використання земельних ділянок.

 За словами начальника відділу АПК Євгена Ієвлєва, який наразі служить у лавах ЗСУ, лише з липня по грудень минулого року було виявлено понад 800 га неоформленої землі. Саме з метою контролю виникла ідея створення КП «Покровськ-Агро».

«Планували брати техніку в аутсорсинг, засівати землі з метою збуту готової продукції. Тим самим, наповнювати бюджет громади. Але війна внесла свої корективи. Зупинились на стадії передачі земельних ділянок на баланс комунального підприємства», - розповів Євген Ієвлєв.

Ознайомився очільник МВА й з роботою відділу підприємництва та транспортного відділу.  

«Перше, з чого почали – це робота з перевізниками. Ще донедавна вони здійснювали свою діяльність без жодних документів. Строк договорів закінчився ще 2 року тому (станом на жовтень поточного року). Організацією дорожнього руху займались підрядники, які встановлювали та обслуговували світлофори, дорожні знаки та наносили дорожню розмітку. Але такі послуги коштували дуже дорого, тож було вирішено самим здійснювати такі роботи», - зауважив начальник транспортного відділу Микола Федотов. 

Підприємством «Покровськ Авто» було придбано обладнання для нанесення розмітки, планувалась закупка й спеціальної техніки для виготовлення дорожніх знаків. Через війну ці плани поки що призупинились. 

Наявну дорожню техніку очільник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк оглянув на самому підприємстві «Покровськ Авто».

Там же знаходиться й парк автобусів, які здійснювали перевезення школярів, а після призупинення освітнього процесу, були залучені на евакуацію населення. Сьогодні таких 4, але один з них потребує ремонту. 

«Впевнений, що ми реанімуємо транспортне підприємство. Можливо, створимо соціальні маршрути загального користування, які б здійснювали перевезення пільгових категорій населення. Щодо роботи агропромислового комплексу, то розпочнемо роботу з приватизації земель поза межами населених пунктів. Є над чим працювати», - підбив підсумки зустрічі Сергій Добряк.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У Покровську відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги

Під головуванням керівника гуманітарного штабу Дмитра Єрмоловича та за участю заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо в онлайн-форматі відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги, яка надійшла до Покровської громади.

eye

57

Громада 1

28 березня 2024 17:30

Зі світлом ще 20 населених пунктів: ДТЕК Донецькі електромережі продовжує відновлення мереж

За 27 березня фахівцям ДТЕК Донецькі електромережі вдалося повернути світло жителям 20 населених пунктів Донеччини.

eye

24

Новини громад

28 березня 2024 16:50

Робимо дороги проїзними: у Покровській громаді почали планову відсипку доріг

Зимовий період у Покровській громаді виявився сприятливим для активного накопичення резервів, а саме матеріалу для подальшої роботи з підсипки доріг в межах громади. Це стало можливо завдяки соціальному партнерству керівників Покровської МВА і бізнесу.

eye

40

Громада 1

28 березня 2024 16:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію