• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровчанин, будинок якого постраждав внаслідок обстрілу, отримав від міської влади нове житло

eye

475

26.09.2022 12:18

Новини громад

img

У зв’язку зі збройною агресією росії проти України, що супроводжується обстрілами та руйнуваннями житла цивільного населення, міською владою була запроваджена програма безоплатного користування житлом. 

Програма передбачає надання тимчасового житла постраждалим мешканцям Покровської громади на умовах договору оренди строком до 1 року. 

«Це квартири з фондів житла Покровської ТГ, які можуть бути надані на безоплатній основі. На цей час таких 50 квартир. Вони мають водо- та електропостачання, деякі з них потребують косметичного ремонту», - розповіла завідувачка сектору з обліку та розподілу житла ЖКВ Ольга Тітова. 

За її словами, за останній час до контактного центру міської ради звернулось по допомогу 11 сімей, будинки яких постраждали внаслідок обстрілів. Всім було запропоновано житло, але з різних причин погодився переїхати до нової квартири лише один з мешканців. 

11 вересня, коли Покровськ в черговий раз потрапив під обстріл, Володимир знаходився не вдома. Коли потрапив на місце надзвичайної події, побачив вже зруйнований будинок. 

«Того ж дня до нас приїхали з комісійним обстеженням представники міської влади й провели збір даних людей, які потребували житла. Я подав заявку. Дуже вдячний за отриману квартиру. Головне, що є дах над головою і я живий. Мою родину врятувало лише те, що наразі вони знаходяться в евакуації. В місті я лишився один", – зауважив Володимир.

Чоловік вже встиг оцінити нові умови житла. Каже, що вони достатньо сприятливі та комфортні. Квартира однокімнатна, але досить затишна. 

Наразі Володимир перевозить до неї вцілілі меблі та деякі особисті речі, серед яких й фотоальбом. 

За словами чоловіка, світлини – одна з найцінніших речей, які нагадують про мирне життя. 

Нагадаємо, внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну в Покровській громаді постраждало 430 будинків, повністю зруйновано – 8,  з них 1  багатоквартирний.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У рамках підготовки до наступного опалювального сезону в Покровську триває реконструкція теплових мереж

З метою підготовки до наступного опалювального сезону КП «Покровськтепломережа» вживає заходів для оптимізації системи теплопостачання в місті. Однією з ключових ініціатив стала реконструкція теплових мереж у мікрорайоні «Лазурний».

eye

26

Громада 1

03 травня 2024 18:30

Спортивна спільнота Покровської громади вшанувала пам’ять загиблого регбіста-воїна ЗСУ

Вшановуючи пам?ять члена збірної команди Донецької області з регбі Владислава Горбунова та з нагоди відзначення 10-річчя започаткування цивільно-військового співробітництва у Збройних Силах України у Покровську відбувся забіг.

eye

34

Громада 1

03 травня 2024 14:30

Дрібниці мають значення

Термін «ефект метелика» означає, що незначний вплив на систему може мати великі та непередбачувані наслідки, у тому числі в іншому місці.

eye

19

Новини громад

03 травня 2024 14:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію