• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

На засіданні виконкому затверджено ряд рішень щодо надання допомоги мешканцям громади

eye

387

22.09.2022 15:54

RSS

img

Сьогодні відбулось чергове засідання виконавчого комітету Покровської міської ради, на якому було розглянуто 20 питань, 9 з яких винесла на розгляд служба у справах дітей.

 

Начальник житлово-комунального відділу Дмитро Візенков доповів про затвердження Програми надання допомоги мешканцям багатоквартирних житлових будинків та старостинських округів Покровської МТГ. У зв'язку з критичним рівнем води у Карлівському водосховищі, що живить нашу громаду,  влада розглядає альтернативні джерела водопостачання. Одним з таких є свердловини. Аби полегшити фінансове навантаження на мешканців багатоповерхівок, було прийняте рішення закупити для надання жителям насоси, насосні станції та механізми свердловини, які будуть пробурені з ініціативи жителів.

Також Дмитро Візенков вніс на розгляд членів виконкому рішення щодо збільшення граничної суми з 20 до 30 тис. грн у Програмі закупівлі та оснащення багатоквартирних житлових будинків та старостинських округів Покровської міської територіальної громади побутовими генераторами. На сьогодні вже видано 15 генераторів за цією програмою і ще 4 заявки надійшли до міської влади.

Ще одним питанням, яке подав на розгляд Дмитро Візенков, була передача житла у безоплатне користування. З метою вирішення житлових питань мешканців, житло яких зазнало значних руйнувань, а також враховуючи заяву одного з мешканців, житло якого постраждало внаслідок обстрілу, вирішено було надати у користування заявнику однокімнатну квартиру, розташовану у м. Покровськ на термін до одного року.

Слід зазначити, що за час повномасштабної війни в Покровській громаді постраждало:  430 будинків, зруйновано - 8 будинків (з них 1 багатоквартирний). 11 сім'ям було запропоновано житло, але лише 1 мешканець погодився.

Наступні проєкти рішень були надані відділом освіти Покровської міської ради. Начальниця відділу освіти Любов Воротинцева доповіла про затвердження мережі класів закладів загальної середньої освіти на 2022-2023 навчальний рік. У Покровській громаді у 20 навчальних закладах функціонуватимуть 363 класи. Крім того, було затверджено структуру й загальну чисельність апарату відділу освіти та працівників закладів загальної середньої освіти Покровської міської ради Донецької області. Зі слів Любові Воротинцевої, скорочень у штаті немає. Всі працівники продовжують працювати та надавати освітні послуги.

В.о.начальника УСЗН Тетяна Бєлкіна виступила з проєктом рішення Про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради від 26.07.2022 № 162 «Про затвердження Положення про надання допомоги у вигляді твердого палива на період дії воєнного стану окремим категоріям громадян Покровської міської територіальної громади». Члени виконкому підтримали розширення переліку осіб, що можуть отримувати таку допомогу. Це багатодітні родини, внутрішньо переміщені особи, члени сімей воїнів АТО та родини, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію