• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

В Україні презентували сучасні ІТ-інструменти обліку гуманітарної допомоги

eye

362

22.09.2022 11:34

Новини громад

img

20 вересня керівник КУ «Агенство розвитку громади» Покровської міської ради Дмитро Єрмолович взяв участь у пресконференції щодо співпраці між Асоціацією ОТГ та Закарпатським Фондом Підтримки Підприємництва «ТЕС Фонд».

Цей захід відбувся з метою об’єднання зусиль задля потужнішої допомоги громадам в умовах війни, підтримки органів місцевого самоврядування, забезпечити послугами мешканців громад, підтримати збройні сили.

На конференції було зазначено, що сьогодні Україна отримує від усього світу надзвичайну допомогу, але вона потребує інструменту обліку та звітування щодо цієї допомоги. Для донорів важливо продемонструвати, як допомога використовується, як ведеться її облік та хто її отримує.

Всеукраїнська Асоціації ОТГ взяла на себе роль посередника у поєднанні закордонних організацій, що прагнуть надати адресну допомогу, та громад, якім ця допомога необхідна, а «ТЕС Фонд», що надає Асоціації нові ІТ-рішення у вигляді прозорого обліку руху гуманітарної допомоги у вигляді веб-платформи «Aidmonitor.org», робить процес підтримки громад оперативнішим, сучаснішим і, головне, зрозумілим та прозорим для партнерів.

«Покровськ з початку воєнного стану отримував великі обсяги гуманітарної допомоги від різних міжнародних організацій. Значна та складна частина роботи з гуманітарними вантажами полягає саме у звітності, адже кожен донор хоче бачити, що допомога дійшла до тих, хто її потребує. При запровадженні автоматизованої системи  моніторингу «Aidmonitor.org», надання та переміщення гуманітарної допомоги, що надходить з-за кордону, її документальне оформлення, облік та подальше розподілення кінцевим споживачам стає значно простішим. Ефективність використання наданої гуманітарної допомоги донори зможуть побачити майже в онлайн режимі. Для України це важливий крок у збереженні довіри та довгострокових відносин з крупними міжнародними організаціями», – зазначив Дмитро Єрмолович.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Інформування щодо участі у міжнародних змаганнях «Ігри нескорених»

Міністерство у справах ветеранів України інформує про проведення Всеукраїнських змагань з відбору кандидатів до складу національної збірної команди України для участі у міжнародних змаганнях «Ігри Нескорених 2025»

eye

19

Новини громад

18 квітня 2024 17:56

До уваги роботодавців! Уряд продовжує працювати над стимулюванням створення робочих місць для осіб з інвалідністю

Однією з таких програм є надання роботодавцям компенсації витрат за облаштування робочого місця для осіб з інвалідністю, яка почала діяти з серпня минулого року.

eye

15

Новини громад

18 квітня 2024 17:48

БФ «Янголи Спасіння» надає невідкладну допомогу у відновленні будівель у Покровську після обстрілу

Сьогодні місто Покровськ знову стало мішенню ворожого обстрілу з боку рф. Незабаром після інциденту, Благодійний фонд «Янголи Спасіння» прибув на місце з гуманітарним вантажем для екстреного відновлення пошкоджених житлових будинків.

eye

27

Громада 1

18 квітня 2024 17:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію