• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Команда медиків попрацювала «на відмінно». Сергій Добряк ознайомився з роботою медичних установ громади

eye

540

21.09.2022 10:06

Новини громад

img

Очільник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк продовжує знайомитись з роботою об`єктів критичної інфраструктури та трудовими колективами міста. Цього разу Сергій Добряк поспілкувався з місцевими лікарями та оглянув медичні установи. 

Розпочалось знайомство з робочої наради з керівниками лікарень, які функціонують на території Покровської громади. Директори Покровської КЛІЛ, міської лікарні, стоматології та Центру первинної медико-санітарної допомоги доповіли про основні напрямки роботи своїх установ, чисельність колективу та виклики, з якими їм довелось зіткнутися з початку військових дій. 

«До війни в нашому колективі працювало 90 осіб, - розповідає директорка міської стоматологічної клініки Ганна Кордюкова. – У зв`язку з військовими діями та оголошеною евакуацією з квітня по травень наше підприємство було вимушене закритись. Багато лікарів виїхало за межі міста, пацієнтів зовсім не було.  Завдяки фінансовій підтримці міської ради ми відновили свою роботу. Спочатку, як невідкладна стоматологічна допомога, згодом стали надавати й планову». 

Довелось прилаштовуватись до нових викликів сьогодення й Родинській міській лікарні, у якій сьогодні ведуть прийом 3 сімейних лікарі, працює рентген-кабінет та стаціонарне терапевтичне відділення. 

«Як тільки з`являються пацієнти, хворі на COVID, ми перепрофілюємось на ковідне відділення. У палатах є кисневі концентратори, у достатній кількості медикаменти, які надаються безкоштовно згідно з призначеннями сімейних лікарів. Пацієнти, які знаходяться на стаціонарному лікуванні, також отримують триразове харчування», - доповіла директорка лікарні Олена Добреля. 

Побував керівник військової адміністрації Сергій Добряк і у Покровській міській лікарні. Тут розташована амбулаторія, ведуть прийом вузькі спеціалісти, функціонує 2 відділення: терапевтичне та хірургічне. 

«У цій лікарні працює два хірурги, які роблять унікальні операції. Завдяки їх золотим рукам відділення ще тримається. У цьому році ми планували його відокремити та зробити капітальний ремонт, але війна внесла свої корективи», - розповіла у ході огляду медзакладу заступниця Покровського міського голови Маргарита Ідрісова. 

Відділення розраховане на 30 ліжко-місць, половина з яких сьогодні заповнена пацієнтами. 

Сергій Добряк оглянув операційні, поспілкувався з пацієнтами, яким побажав найскорішого одужання. 

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну велике навантаження лягло й на колектив Покровської КЛІЛ, які з першого дня війни приймають постраждалих з числа як цивільного населення, так і військових.

Минулого року у КЛІЛ за програмою Президента «Велике будівництво» відкрилось відділення екстреної допомоги. Є бокс для автівок швидкої, сучасні операційні та комфортні палати. 

«Ми нікуди не виїжджали та не збираємось. Операції проводимо щоденно, приймаємо постраждалих в наслідок обстрілів. Наприклад, зараз під нашим наглядом перебуває жінка з мінно-вибуховою травмою», - розповів завідувач хірургічного відділення Покровської КЛІЛ Геннадій Куропятник. 

Керівники громади поспілкувалися з постраждалою, дізнались про стан її здоров`я та нагальні потреби. 

Ознайомився Сергій Добряк також з роботою первинної ланки медицини. З сімейними лікарями очільник військової адміністрації спілкувався в амбулаторіях №6, що у селищі динзаводу, № 4 у Родинському та №3, яка розташована у мікрорайоні «Шахтарському». 

За словами директорки КП «ЦПМСД» Інеси Остряніної, наразі половина медперсоналу в евакуації. Евакуйоване й дороге обладнання, придбане за кошти НСЗУ. Але, не дивлячись на це, мешканці громади продовжують отримувати медпослуги у повному обсязі.

«Для нашого пацієнта нічого не змінилось. Люди продовжують отримувати якісні медичні послуги. Працюють як сімейні лікарі, так і вузькі спеціалісти. Зараз Покровськ став форпостом, який приймає пацієнтів з різних куточків Донеччини. Ризикуючи власним життям, лікарі щоденно виходять на роботу та роблять свою справу якісно. Вони згуртовані й нам є чим пишатись», - зазначила заступниця Покровського міського голови Маргарита Ідрісова. 

Своєю чергою керівник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк оцінив роботу медустанов громади «на відмінно» та подякував лікарям за їх щоденну працю. 

«Все на належному рівні. Найголовніше, що 2/3 працівників залишаються «на місцях» та готові працювати. Створена матеріально-технічна база, є обладнання та медикаменти у достатній кількості. Є все для того, щоб пацієнти на вищому рівні отримували якісну послугу», - підсумував знайомство з медичною сферою Покровської громади Сергій Добряк.
 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Стан справ у громаді обговорили під час спільної наради керівники Покровської МВА

Сьогодні, 24 квітня, начальник Покровської МВА Сергій Добряк провів нараду із заступниками, темами для обговорення на якій стали: безпекова ситуація в громаді, робота соціальних і комунальних установ міста.

eye

52

Новини громад

24 квітня 2024 15:00

У Покровській громаді створено відокремлений підрозділ ГО "Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"

Відбулося перше засідання установчих зборів Покровського відокремленого підрозділу Донецької області ГО «Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"», який є добровільною громадською дитячою організацією.

eye

18

Новини громад

24 квітня 2024 13:30

Мобільний центр зайнятості наближає соціальні послуги до мешканців громади

23 квітня фахівці Покровського міського центру зайнятості провели виїзний захід для жителів Шевченківського старостинського округу.

eye

25

Новини громад

24 квітня 2024 13:10

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію