• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Керівники Покровської громади розглянули низку гострих питань

eye

562

20.09.2022 19:21

RSS

img

Під головуванням керівника міської адміністрації Сергія Добряка пройшла нарада із заступниками міського голови та секретарем міської ради.

Наближаються зимові холоди й актуальним стає питання евакуації мешканців багатоквартирних будинків. На даний час є розуміння, що газу для опалення житлових помешкань будинків не буде. Керівники обговорили процес створення гуманітарних штабів у містах найбільшого розміщення евакуйованих мешканців Покровської громади (Біла Церква, Чернівці, Кропивницький). В цих центрах люди отримають підтримку та роз'яснення щодо розселення.

Другим питанням присутні на нараді обговорили закупівлю у достатній кількості вугілля та дров для сталого проходження осінньо-зимового періоду об'єктів критичної інфраструктури та соціально вразливих категорій мешканців громади. Крім того, запланували обстеження електричних мереж у багатоквартирних будинках, аби розуміти, яке максимально допустиме навантаження вони витримають.

Ще один виклик сьогодення для нашої громади у воєнний час – водопостачання. Через критично низький рівень води у Карлівському водосховищі виникла потреба жорсткої економії ресурсу. Керівники обговорили зміну графіка подачі води, коли 3 дні її отримує Покровська громада, а наступні три дні –  Мирноградська. Керівництво громади шукає альтернативні джерела водопостачання. Зараз вирішується питання щодо резервного джерела водопостачання для приєднаних територій, що дозволить знизити навантаження на м. Покровськ. Проводиться буріння свердловин, у т.ч. на сільських територіях із встановленням очисного обладнання.

Крім того, присутні обговорили стан доріг у місті та прийняли рішення відсипати шлаком вул. Шмідта. Розглянули також і бюджетні питання та внесення змін до програми з надання грошової допомоги мешканцям громади:

- у разі загибелі від обстрілу – 100 тис.грн.

- у разі руйнування житла – 80 тис. грн. 

Також на нараді обговорили питання щодо відновлення з 1 жовтня платежів за послуги комунальних підприємств.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію