• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Питання життєдіяльності приєднаних територій обговорили під час засідання зі старостами селищних округів

eye

398

01.09.2022 17:16

Новини громад

img

1 вересня очільник Покровської громади Руслан Требушкін разом із секретарем міської ради Наталією Іваньо зустрілись зі старостами сiльських округів, аби обговорити нагальні питання життєдіяльності приєднаних територій. 

На порядку денному 4 основні питання, перший з яких стосувався забезпечення водою селищ  громади. 

Під час наради присутні обговорили необхідність буріння свердловин та облаштування центральних колодязів. Особливу увагу Покровський міський голова Руслан Требушкін акцентував на проведення благоустрою криниць: «Біля колодязів потрібно буде облаштувати прилеглу територію: зробити вимощення, встановити залізобетонні кільця та, за можливістю, металеві навіси». 

Також зі старостами керівники громади обговорили питання пiдготовки до осiнньо-зимового перiоду, а саме: забезпечення твердим паливом та дровами. Наразі фахівцями управління соціального захисту населення триває прийом заявок на надання допомоги у вигляді дров та вугілля.

Спеціалісти працюють у старостинських округах, що спрощує механізм подачі документів. Першi бригади iз заготiвлi дров вже стали до роботи.  
Під час спільної наради було обговорено й питання щодо евакуації сільських архівів та механізм надання довідок на отримання пенсiй в умовах евакуації. 

За словами старости Гришинського старостинського округу Ольги Біленко, лише за серпень фахівці Гришиного обробили запити десяткiв мешканців. 
«В основному звертаються люди, щоб підтвердити свій стаж та заробітну плату. Ті, хто працював в колгоспі, потребують підтвердження цих даних за всі роки. Наприклад, для однієї жінки, яка звернулась до нас за такою довідкою, ми проаналізували архівні документи за всі 30 років її стажу», - розповіла Ольга Біленко. 

Озвучили старости й занепокоєння мешканців сільських територій й щодо закриття торговельних точок. Тож під час засідання було акцентовано на забезпеченні місцевих жителів гуманітарною допомогою. 
З цього приводу секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо запропонувала вивчити питання  впровадження в селах роботи автолавок. 

«Донедавна, крім основних послуг, доставкою та продажем продовольчих товарів займались представники Укрпошти. На пересувних авто вони розвозили газети та предмети першої необхідності – засоби особистої гігієни, харчові продукти. Було б дуже добре відновити таку практику. Тож запрошуємо підприємців скористатись нагодою й переформатувати свою підприємницьку діяльність», - запропонувала Наталія Іваньо. 

Також було обговорено ще одне важливе питання. Попри заборону Донецької ВЦА на продаж алкогольних напоїв на території області,   за словами старост, у селах фіксується торгівля спиртовмісними напоями. 
Це питання керівники громади взяли під особистий контроль.

Представники КП «Муніципальна служба правопорядку» перевірять факти торгівлі та відпрацюють це питання із залученням правоохоронних органів.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

27

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

28

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

31

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію