• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Галичина має змогу прихистити 2,5 тисячі евакуйованих осіб

eye

240

09.08.2022 08:59

RSS

img

Заступник міського голови Олег Фролов відвідав Галичину аби домовитись про розселення мешканців Покровської громади на осінньо-зимовий період.

В Івано-Франківській області на цей час вже зареєстровано близько 140 тис. внутрішньо переміщених осіб та понад 15 тис.с з них – з Донецької. В самому Івано-Франківську знайшли прихисток близько 60 тис. евакуйованих осіб.

Як розповіла директорка департаменту соціальної політики Івано-Франківської ОВА Уляна Миронюк, у регіону є можливість прийняти ще 2500 переселенців. У першу хвилю евакуації розселення ВПО проводилось по навчальних закладах. Зараз, враховуючи підготовку до навчального року, переміщених осіб розселять у будівлях відділу освіти, які виведені з навчального процесу та у приватному секторі області. На цей час будівлі готують до заселення.

Також в Івано-Франківській області є можливість поселити 15 людей з інвалідністю у геріатричному пансіонаті.

Наступний візит був запланований у місто-побратим Покровська – Коломию, яке знаходиться у 60-и км від обласного центру. Коломия вже прихистила у себе 7 тис. ВПО.


 

Другий пункт розміщення знаходиться на території римо-католицької церкви. Це двоповерховий будинок, облаштований побутовою технікою. Є медичний кабінет та дитяча кімната. Розміщених тут людей забезпечують також харчовими продуктами.

У Коломиї діє відділення БФ Карітас, Представники фонду наразі готують три шелтери, на 110 місць кожне аби прихистити евакуйованих із зони бойових дій осіб. Крім того, є можливість розміщення людей у приватному секторі громади.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Віддати квартиру, щоб не платити аліменти: Як уникнути щомісячних платежів

Дитинство – тривалий проміжок часу, який потребує від батьків уваги, турботи та фінансової підтримки. Законодавством також визначено, що протягом 18 років або ж 23 років, за наявності певних умов, батьки зобов'язані утримувати своїх нащадків.

eye

0

Новини громад

28 квітня 2024 14:28

Всі шляхи ведуть додому!

В межах проєкту “ШЛЯХ ДОДОМУ” станом на 23 квітня 2024 року повернено на територію вільної України 89 дітей, які були депортовані у рф або на непідконтрольні уряду України території.

eye

0

Новини громад

28 квітня 2024 14:20

Продаж тютюнових виробів на території України: заборони та відповідальність

Передбачені певні обмеження згідно ЗУ «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення»

eye

5

Новини громад

28 квітня 2024 13:49

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію