• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Для потреб громади: депутатам міської ради презентували новий водовоз

eye

3870

26.08.2022 11:47

RSS

img

У Покровську продовжують вирішувати питання альтернативного водопостачання. Облаштовують свердловини, організовують пункти роздачі питної та технічної води. Для забезпечення усіх мешканців громади рідиною ще у червні поточного року депутати міської ради підтримали рішення щодо виділення коштів на придбання водовозів.

 

За словами заступника Покровського міського голови Олександра Добровольського, у громаді існує нагальна потреба в таких автівках. Лише по старостинських округах щотижня фахівця КП «Покровськводоканал» розвозять до 19 тонн питної води.

Забезпечувати мешканців рідиною вдалось після тісної співпраці з донорами, отримання та монтажу сучасних фільтрувальних станцій. Одна з таких встановлена у селищі динасового заводу. З її роботою та характеристиками новенького придбаного водовозу сьогодні знайомили депутатів міської ради.

«Під час сесії ще у червні поточного року депутатами були виділені кошти з міського бюджету на придбання двох водовозів. Через особливий режим роботи Казначейської служби в умовах воєнного стану та визначену першочерговість платежів, автівку довелось придбати за кошти КП «Покровськводоканал». Раніше ми розвозили воду двома ЗІЛами зі встановленими нестаціонарними ємностями. Таким чином «закривали» потреби громади у питній воді. Придбаний водовоз, обсяг якого складає 9 кубічних метрів, дасть нам можливість скоротити витрати паливно-мастильних матеріалів. Якщо раніше ми розвозили питну воду протягом тижня по приєднаним територіям, то цей же обсяг буде розвезено за два дні», - розповів Олександр Добровольський.

Крім того, він додав, на сьогодні в Казначейській службі ще знаходиться платіжка на придбання водовозу для технічної води. Його поява дозволить максимально задовольнити потреби громади.

Представники депутатського корпусу від партії «Порядок» уважно ознайомились з механізмом забезпечення мешканців громади водою, роботою очисної станції та підкреслили значущість придбаної автівки.

За словами депутата Геннадія Красного, водопостачання є актуальною темою сьогодення, тож придбана автівка дасть змогу максимально забезпечити мешканців усієї громади питною водою: «Машина сучасна, об’ємна, укомплектована обладнанням для якнайшвидшої роздачі води. Це дуже своєчасна закупка для наших комунальників».

Зазначила важливість придбаного авто й секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо: «Дуже добре, коли наша громада отримує або закуповує якесь обладнання. Це допомога і комунальникам, і мешканцям у вирішенні того чи іншого питання. Гадаю, особливо це відчують мешканці приєднаних територій. Якщо технічна вода, колодязі є в селах майже в кожному дворі, то питної води обмаль. Придбаний водовоз буде виконувати функції розвезення питної води по старостинських округах, а також тими районами міста, де відсутні свердловини».

Своєю чергою, Покровський міський голова Руслан Требушкін запропонував відновити сплату за водопостачання, щоб придбати ще декілька водовозів для потреб громади. «На жаль, придбання комунальної техніки за рахунок міського бюджету не «пропускає» Казначейська служба. Сплата споживачами за воду дасть можливість поповнити рахунки «Покровськводоканалу» та придбати за ці гроші ще декілька таких машин, щоб ними безкоштовно розвозити по дворах наших мешканців питну воду», - зауважив Руслан Требушкін.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію