• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Вінниччина – лідер з прихистку евакуйованих осіб

eye

364

25.08.2022 10:00

RSS

img

Відбувся черговий робочий візит заступника міського голови Олега Фролова до Вінниччини, де він обговорив питання евакуації покровчан та їхнього розселення на території Вінницької області з першим заступником голови ОВА Наталією Заболотною, директором департаменту соціальної та молодіжної політики Світланою Ярмоленко та заступницею начальника управління соціальної підтримки та державних гарантій Зінаїдою Бутенко.

На цей час Вінниччина прийняла вже 181 тис. осіб. Керівники домовилися про розміщення 1000 покровчан у Центрах компактного розміщення: навчальних та медичних закладах, гуртожитках.

Олег Фролов відвідав також селищну територіальну громаду, де розташований один з центрів компактного розміщення — школа-інтернат. Заклад має три корпуси, які віддали для проживання внутрішньо переміщених осіб. Тут знайшли прихисток мешканці Луганської, Запорізької, Донецької областей, є й наші земляки з Покровського району. Кожен корпус самостійно обрав собі коменданта серед жителів.

Для людей тут організовано триразове харчування, на території закладу працює гуманітарний штаб, куди місцеві мешканці приносять одяг, побутові речі та інше. Розселені у цьому центрі люди живуть дружньою комуною, навіть завели присадибне господарство.

Слід зазначити, що всі чоловіки, що проживають у центрі, мають роботу. Роботодавці приїжджають за ними на територію поселення. Загалом від початку війни за допомогою в пошуках роботи у обласний центр зайнятості Вінниці звернулася 2751 особа з-поміж ВПО. З них 2361 громадянин набув статусу безробітного.

Завдяки зусиллям фахівців служби зайнятості за цей період вдалося працевлаштувати 453 вимушених переселенців. Найчастіше роботу знаходили працівники торговельної сфери, будівельники, медики, зокрема, стоматологи.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Інформування щодо участі у міжнародних змаганнях «Ігри нескорених»

Міністерство у справах ветеранів України інформує про проведення Всеукраїнських змагань з відбору кандидатів до складу національної збірної команди України для участі у міжнародних змаганнях «Ігри Нескорених 2025»

eye

14

Новини громад

18 квітня 2024 17:56

До уваги роботодавців! Уряд продовжує працювати над стимулюванням створення робочих місць для осіб з інвалідністю

Однією з таких програм є надання роботодавцям компенсації витрат за облаштування робочого місця для осіб з інвалідністю, яка почала діяти з серпня минулого року.

eye

11

Новини громад

18 квітня 2024 17:48

БФ «Янголи Спасіння» надає невідкладну допомогу у відновленні будівель у Покровську після обстрілу

Сьогодні місто Покровськ знову стало мішенню ворожого обстрілу з боку рф. Незабаром після інциденту, Благодійний фонд «Янголи Спасіння» прибув на місце з гуманітарним вантажем для екстреного відновлення пошкоджених житлових будинків.

eye

19

Громада 1

18 квітня 2024 17:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію