• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровська громада святкує День Незалежності

eye

732

24.08.2022 09:00

RSS

img

24 серпня Україна відзначає найбільше державне свято — День Незалежності. Воно встановлене на честь виняткової історичної події — ухвалення у 1991 році Верховною Радою Української РСР Акта проголошення незалежності України. Цей документ увінчав тисячолітні прагнення Українського народу мати власну суверенну державу і самостійно визначати свою долю.

Для українців свобода і гідність завжди були основоположними цінностями. Вони спонукали до боротьби за незалежність. У ХХ столітті наш народ декілька разів здобував державність. Тому правильно вважати, що 24 серпня 1991 року Україна відновила незалежність. 


Важливим кроком до повернення історичної справедливості стало прийняття 16 липня 1990 року Декларації про державний суверенітет України. Тоді Верховна Рада УРСР підтримала прагнення народу ліквідувати політичну та економічну залежність від московського центру і розбудовувати самостійну державу, відроджувати національну культуру, історичну пам’ять.
Акт про державну незалежність 24 серпня 1991 року спирався на Декларацію про суверенітет. А результати Всеукраїнського референдуму 1 грудня 1991 року стали найпереконливішим підтвердженням волі народу.

Цього року День незалежності нам доводиться відзначати за умов повномасштабного вторгнення рф. Неочікувана війна все розставила по своїх місцях. Свободу ми почали цінувати саме тоді, коли в нас її почали відбирати.


Сьогодні нашу незалежність доводиться відстоювати на різних фронтах: військовому, політичному, інформаційному. І ми це з гідністю робимо. Покровчани докладають зусиль задля розвитку нашої країни, задля спільної перемоги над ворогом. Волонтери цілодобово збирають і відправляють допомогу, захисники та захисниці до останнього пострілу і подиху боронять свою землю; водії, офісні працівники, вихователі дитячих садочків та кожен, хто допомагає армії, попри всі складнощі воєнного часу продовжує працювати, бореться на інформаційному полі бою — кожен з нас — це і є український народ, якого «правди сила ніким звойована ще не була».


Перемоги та миру нашій незалежній Україні! Щасливої долі на рідній землі кожному з нас!

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У Покровську відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги

Під головуванням керівника гуманітарного штабу Дмитра Єрмоловича та за участю заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо в онлайн-форматі відбулось засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги, яка надійшла до Покровської громади.

eye

52

Громада 1

28 березня 2024 17:30

Зі світлом ще 20 населених пунктів: ДТЕК Донецькі електромережі продовжує відновлення мереж

За 27 березня фахівцям ДТЕК Донецькі електромережі вдалося повернути світло жителям 20 населених пунктів Донеччини.

eye

24

Новини громад

28 березня 2024 16:50

Робимо дороги проїзними: у Покровській громаді почали планову відсипку доріг

Зимовий період у Покровській громаді виявився сприятливим для активного накопичення резервів, а саме матеріалу для подальшої роботи з підсипки доріг в межах громади. Це стало можливо завдяки соціальному партнерству керівників Покровської МВА і бізнесу.

eye

38

Громада 1

28 березня 2024 16:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію