• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Міста Київщини готові прийняти покровчан

eye

407

23.08.2022 15:27

RSS

img

Заступник міського голови Олег Фролов відвідав Київщину. Він обговорив з керівниками міських рад Фастова та Білої Церкви можливості щодо розміщення евакуйованих мешканців Покровської громади.

У Фастові Олег Фролов зустрівся з міським головою Михайлом Нетяжуком, Першою заступницею міського голови Оленою Зиковою та заступницею міського голови з гуманітарних питань Жанною Швидкою. Керівники Фастівської громади розповіли, що зараз вони вже прийняли 8 тис. внутрішньо переміщених осіб, серед них є й наші земляки: 14 мешканців Покровська та 28 мешканців Покровського району. Ще громада може прийняти близько 200 осіб.

Розміщення покровчан заплановане у медичному закладі, який до цього спеціально готують та проводять ремонтні роботи. Для наших мешканців віддадуть три поверхи будівлі. На кожному поверсі два крила, по 10 кімнат у кожному. В таких кімнатах можуть проживати 3-4 особи.

Із Жанною Швидкою Олег Фролов відвідав один зі старостинських округів, в якому також у наших земляків є можливість знайти прихисток. Господиня приватної двоповерхової будівлі одного з сіл запрошує розміститися у себе дітей з інвалідністю та членів їхніх родин.  У будинку 12 кімнат, душові, та санвузли, великий холл. Село, в якому розташований будинок, знаходиться у 10 км від міста та має добре транспортне сполучення.

Також Олег Фролов відвідав Церкву Святого Мартіна на базі благодійного фонду «Центр Святого Мартіна», яка також прихистила представників Покровської громади. Ця організація допомагає у формуванні гуманітарної допомоги, організовує безкоштовне харчування для переселенців та соціально незахищених верств населення. Для маленьких мешканців цієї спільноти є садочок, школа, контактний зоопарк. Також завдяки співпраці Центру з проєктом «Моє серденько» і міською радою тут можуть отримати соціальну та психологічну допомогу люди, що постраждали від воєнних дій, молоді матусі та діти з зони конфлікту.

Біла Церква прийняла вже близько 9 тис. внутрішньо переміщених осіб. Олег Фролов обговорив питання розселення покровчан з міським головою Геннадієм Диким та першою заступницею міського голови Інною Новогребельською. Громада готова прийняти ще тисячу покровчан. Керівники Білої Церкви розповіли, що пунктами розміщення у громаді є гуртожитки закладів вищої освіти. Зараз владою також розглядаються інші можливості розселення евакуйованих людей.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Благоустрій та озеленення: мешканці Покровської громади долучаються до спільних суботників

Весна - саме та пора року, коли усі активно наводять лад на власних подвір'ях, упорядковують пам’ятні знаки та місця відпочинку.

eye

16

Новини громад

25 квітня 2024 13:42

Керівник військової адміністрації Сергій Добряк зустрівся з мешканцями громади під час особистого прийому

Сьогодні мешканці Покровська мали змогу особисто звернутися з наболілими питаннями до начальника Покровської МВА Сергія Добряка. На прийомі також були присутні заступники очільника громади, керівники структурних підрозділів та організацій міста.

eye

28

Новини громад

25 квітня 2024 12:23

Відновлення після обстрілу: комунальні служби допомагають покровчанам привести до ладу пошкоджені будинки   

Унаслідок обстрілу, який стався вчора вночі, осколками ракет та вибуховою хвилею пошкоджено 10 багатоквартирних будинків, 1 приватне домогосподарство, об`єкти комунальної та державної власності.

eye

40

Новини громад

25 квітня 2024 10:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію