• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Програма 50/50 у дії: мешканцям західної частини Покровська передали генератор

eye

479

19.08.2022 14:01

Новини громад

img

З метою можливості використання альтернативних джерел енергії під час відсутності електропостачання, виконавчим комітетом Покровської міської ради була прийнята Програма щодо закупівлі та оснащення житлових будинків та старостинських округів побутовими генераторами.

Першими учасниками Програми, яка передбачає внесення мешканцями коштів у розмірі 50% від ціни обраного генератора, стали жителі західної частини Покровська, а саме вулиць Перше Травня, Братів Климових, Февральської та Садової.

«Головна мета програми – зменшити фінансове навантаження на мешканців громади, — розповідає начальник житлово-комунального відділу Дмитро Візенков. — Мешканці 9 кварталу внесли суму у розмірі 9700 гривень з розрахунку вартості обраного генератора 19 400 грн. Ціна за кілька місяців збільшилася на 4 960 грн й склала 24 360 грн. Своєю чергою місцева влада витратила як половину вартості обраного мешканцями генератора, так і суму на яку зросла його ціна. Загальна сума витрачених місцевим бюджетом коштів склала 14 660 гривень».

За словами Покровського міського голови Руслана Требушкіна, понад 100 будинків кварталу, а також будинки, розташовані поруч, у разі відсутності електропостачання матимуть змогу набрати води зі свердловини або зарядити  мобільний телефон.

«Сьогодні ви — приклад для усіх мешканців громади, які хочуть самоорганізуватись та зробити щось власноруч. Вам дуже дякую за участь. Хочеться вірити, що в наших будинках все ж таки буде вода й електроенергія. А придбаний генератор буде використовуватись лише в екстрених випадках», - зазначив Руслан Требушкін.Своєю чергою, мешканці приватного сектору, які першими скористались можливістю програми та зібрали 50% від загальної суми вартості генератора, подякували керівництву міста за турботу та сприяння у вирішенні таких питань.

«Мешканців 9 кварталу міська рада ніколи не лишає сам на сам з тими питаннями, які виникають. Це стосується й водопостачання, й гуманітарної допомоги. Сьогодні ми ще звернулись до Руслана Требушкіна з проханням надати нам бензопилу й вже за 10 хвилин після нашого прохання її привезли. Ми дуже вдячні!», - зауважила квартальна 9 кварталу Тетяна Іванєєва.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Солодка підтримка для ВПО з Донеччини

Перша партія смачної гуманітарної допомоги вагою у 500 кг вже надійшла до гуманітарного хабу "Єднання" Покровської МВА у Кропивницькому. Це приємний подарунок для мешканців з Донеччини, які вимушено покинули свої домівки.

eye

19

Новини громад

04 липня 2024 17:59

За вчора ДТЕК Донецькі електромережі відновив електрику для 9 тисяч родин на Донеччині

3 липня аварійно-ремонтні бригади ДТЕК Донецькі електромережі попри всі виклики та небезпеку змогли відновити електропостачання 25 населених пунктів, знеструмлених через ворожі обстріли.

eye

22

Новини громад

04 липня 2024 11:32

Оголошено конкурс з відбору психологів

З 12 червня по 07 серпня 2024 року проводиться конкурс з відбору психологів, які можуть залучатися до кримінальних проваджень за участю малолітніх, неповнолітніх осіб через регіональні/міжрегіональні центри з надання безоплатної правничої допомоги.

eye

25

Новини громад

04 липня 2024 11:23

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію