• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Програма 50/50 у дії: мешканцям західної частини Покровська передали генератор

eye

447

19.08.2022 14:01

Новини громад

img

З метою можливості використання альтернативних джерел енергії під час відсутності електропостачання, виконавчим комітетом Покровської міської ради була прийнята Програма щодо закупівлі та оснащення житлових будинків та старостинських округів побутовими генераторами.

Першими учасниками Програми, яка передбачає внесення мешканцями коштів у розмірі 50% від ціни обраного генератора, стали жителі західної частини Покровська, а саме вулиць Перше Травня, Братів Климових, Февральської та Садової.

«Головна мета програми – зменшити фінансове навантаження на мешканців громади, — розповідає начальник житлово-комунального відділу Дмитро Візенков. — Мешканці 9 кварталу внесли суму у розмірі 9700 гривень з розрахунку вартості обраного генератора 19 400 грн. Ціна за кілька місяців збільшилася на 4 960 грн й склала 24 360 грн. Своєю чергою місцева влада витратила як половину вартості обраного мешканцями генератора, так і суму на яку зросла його ціна. Загальна сума витрачених місцевим бюджетом коштів склала 14 660 гривень».

За словами Покровського міського голови Руслана Требушкіна, понад 100 будинків кварталу, а також будинки, розташовані поруч, у разі відсутності електропостачання матимуть змогу набрати води зі свердловини або зарядити  мобільний телефон.

«Сьогодні ви — приклад для усіх мешканців громади, які хочуть самоорганізуватись та зробити щось власноруч. Вам дуже дякую за участь. Хочеться вірити, що в наших будинках все ж таки буде вода й електроенергія. А придбаний генератор буде використовуватись лише в екстрених випадках», - зазначив Руслан Требушкін.Своєю чергою, мешканці приватного сектору, які першими скористались можливістю програми та зібрали 50% від загальної суми вартості генератора, подякували керівництву міста за турботу та сприяння у вирішенні таких питань.

«Мешканців 9 кварталу міська рада ніколи не лишає сам на сам з тими питаннями, які виникають. Це стосується й водопостачання, й гуманітарної допомоги. Сьогодні ми ще звернулись до Руслана Требушкіна з проханням надати нам бензопилу й вже за 10 хвилин після нашого прохання її привезли. Ми дуже вдячні!», - зауважила квартальна 9 кварталу Тетяна Іванєєва.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Віддати квартиру, щоб не платити аліменти: Як уникнути щомісячних платежів

Дитинство – тривалий проміжок часу, який потребує від батьків уваги, турботи та фінансової підтримки. Законодавством також визначено, що протягом 18 років або ж 23 років, за наявності певних умов, батьки зобов'язані утримувати своїх нащадків.

eye

3

Новини громад

28 квітня 2024 14:28

Всі шляхи ведуть додому!

В межах проєкту “ШЛЯХ ДОДОМУ” станом на 23 квітня 2024 року повернено на територію вільної України 89 дітей, які були депортовані у рф або на непідконтрольні уряду України території.

eye

4

Новини громад

28 квітня 2024 14:20

Продаж тютюнових виробів на території України: заборони та відповідальність

Передбачені певні обмеження згідно ЗУ «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення»

eye

8

Новини громад

28 квітня 2024 13:49

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію