• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Підготовка до зими та стан електромереж: у Покровську відбулась зустріч керівників громади зі старшими багатоповерхівок

eye

303

13.08.2022 13:59

Новини громад

img

Питання підготовки до зимового періоду все частіше лунають у Покровській громаді. У якому стані внутрішні електричні мережі та чи витримають вони навантаження при підключенні додаткових обігрівачів у разі відсутності централізованого теплопостачання, керівники громади обговорили зі старшими багатоповерхових житлових будинках. 

Участь в обговоренні взяли очільник громади Руслан Требушкін, секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо, заступник Покровського міського голови Олександр Добровольський та начальник Покровського РЕМу Віталій Асіненко.

За його словами, ДТЕК Донецькі електромережі робить все можливе для підтримання роботи інфраструктури електромереж у Покровському районі та загалом у Донецькій області. 

«Компанія бачить серйозні ризики  у перевантаженні електромереж через  масове використання електроопалювальних приладів для обігріву осель в області через відсутність газо- і теплопостачання. Це може призвести до масових аварій на мережах та відключень світла. Якщо населення почне використовувати електроенергію, це призведе до зростання навантаження на електромережі майже у 2 рази. Як наслідок — масові аварії на електромережах та відсутність світла у значної кількості мешканців», - зазначив керівник РЕМу. 

За попередніми підрахунками енергетиків, щоб уникнути аварій та пожеж, в одному під`їзді повинно лишитись не більше 20% від загальної кількості мешканців. 

За словами секретаря Покровської міської ради Наталії Іваньо, останнє масове будівництво у місті відбувалось у 91 році. Будинкам вже понад 30 років. 

«Тоді ще не було в загальному користуванні пральних автоматичних  машин, НВЧ-печей, кондиціонерів, електронагрівальних баків. Усі квартири були розраховані лише на централізоване опалення. Проводка не змінювалась з моменту будівництва будинків. Тому ми повинні розуміти, що ситуація складна. Треба збиратись з мешканцями та проговорювати різні варіанти, що ми робимо та як нам пережити цю зиму», - зауважила Наталія Іваньо. 

Крім стану електромереж, під час зустрічі підіймалось чимало питань стосовно проведення ревізій стану житлових будинків, буріння свердловин, консервації багатоповерхівок, їх утеплення та облаштування генераторами. 

Повну версію зустрічі дивіться за посиланням.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Весняний благоустрій Покровська: комунальники приступили до побілки бордюрів

З приходом тепла в місті Покровськ розпочалось весняне прибирання та облаштування територій, спрямоване на поліпшення зовнішнього вигляду вулиць та тротуарів у громаді.

eye

25

Новини громад

23 квітня 2024 16:02

Допомога тим, хто цього потребує найбільше: з благодійною місією до міста завітав БФ «Крапка відліку»

Партнери та добрі друзі Покровської МВА, які з перших днів повномасштабного вторгнення простягнули руку допомоги, продовжують підтримувати місцевих мешканців та втілювати в життя свої гуманітарні ініціативи.

eye

28

Новини громад

23 квітня 2024 14:58

Як подолати стрес та підтримати своє ментальне здоров`я: покровські психологи взяли участь у квест-грі

Сьогодні, 23 квітня, в Україні відзначають День психолога. З метою популяризації знань з постстресового зростання та підтримання особистісних ресурсів психологів на базі укриття одного з освітніх закладів громади відбулась квест-гра "Ключ від стресу".

eye

71

Новини громад

23 квітня 2024 12:17

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію