• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

«Ми готові допомагати всім». На Хмельниччині чекають на покровчан

eye

430

13.08.2022 09:34

RSS

img

Заступник міського голови Олег Фролов вирушив у поїздку регіонами України, які погодилися прийняти мешканців Покровської міської територіальної громади на осінньо-зимовий період. Головною метою поїздки є ознайомлення з умовами перебування внутрішньо переміщених осіб.

Першим регіоном, до якого завітав представник керівництва Покровської МТГ, стала Хмельниччина. Олег Фролов зустрівся з заступником голови Хмельницької облдержадміністрації, заступником начальника обласної військової адміністрації Володимиром Юр'євим та розповів, яка склалася ситуація у прифронтовому Покровську та як проходить евакуація населення. Своєю чергою представник Хмельницької ОВА розповів про заходи підтримки внутрішньо переміщених осіб на Хмельниччині.

«На теперішній час наша область прихистила близько 120 тисяч людей, яким довелося покинути свої домівки через воєнні дії, 22 тисячі з них — з Донецької області. Ставлення місцевих мешканців до приїжджих не залежить від того, звідки людина приїхала, якою мовою вона розмовляє. Ми готові допомагати всім», – зазначив Володимир Юр'єв.

На Хмельниччині вже готуються прийняти 2,5 тис. осіб саме з Покровської МТГ, яким нададуть гуманітарну допомогу, забезпечать житлом та харчуванням, допоможуть працевлаштуватися. За потреби готові розмістити й більше людей.

Олег Фролов відвідав і типове місце розселення – одну зі шкіл міста Хмельницький. Умови для переселенців там достойні: людей по 6-8 осіб розселяють у класи, в яких стоять ліжка. У закладі є облаштовані душові кабіни з гарячою водою, є пральна машина.

Харчування організовано у шкільній їдальні, також є пільгове харчування у ресторані «Жовтневий», талони на яке видаються жінкам, дітям, пенсіонерам та людям з інвалідністю у гуманітарному штабі Хмельницька.

Представники УСЗН та Центра зайнятості проводитимуть прийоми для покровчан у приміщенні ресторану, аби нашим людям було зручно оформити необхідні документи та проконсультуватися щодо працевлаштування не блукаючи по інстанціях у незнайомому місті.

Заступник директора департаменту цивільного захисту Хмельницької ОВА Юрій Закурдаєв зазначив, що розміщення покровчан можливе також у санаторіях області.

Представники керівництва Хмельницької області зазначили, що дуже важливо для комфортного розміщення покровчан, аби люди їхали до місця евакуації організовано. Для цього у Контактному центрі Покровська проводиться попередній запис на евакуацію. Всі охочі евакуюватися до Хмельницької області, можуть вже реєструватися за телефоном: 0800300101

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Юридичні консультації в Покровську: допомога та підтримка для мешканців

З початку повномасштабної війни юристи БФ «Право на захист» проводять безоплатні консультації населенню Покровська та допомагають вирішити велику кількість юридичних питань.

eye

27

Громада 1

26 квітня 2024 16:45

Підтримка покровчан у Закарпатті: представник Покровської МВА завітав до вихованців «Милосердя»

Уже майже місяць минув з моменту, коли ЦКРОІ «Милосердя» був релокований до села Нересниця Тячівського району Закарпатської області. Велику роль у цьому відіграли представники як державних органів влади, так і місцевого рівнів, які приклали багато зусиль

eye

29

Громада 1

26 квітня 2024 15:30

Зустріч із благодійниками: обговорення нагальних питань та організації гуманітарної допомоги

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом зі своєю заступницею Наталією Іваньо зустрілися з представниками благодійного фонду «Lukraine», серед яких був і його директор Кім Ченбау, щоб обговорити подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.

eye

33

Громада 1

26 квітня 2024 14:05

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію