• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Які відмінності призначення допомоги по вагітності та пологах від ФССУ діють для постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи?

eye

380

08.08.2022 11:14

RSS

img

У загальних випадках тривалість оплачуваної Фондом відпустки по вагітності та пологах складає 126 календарних днів (70 днів до передбачуваного дня пологів і 56 днів після пологів), а електронний лікарняний створюється з 30 тижня вагітності.

Однак у разі вагітності жінок, віднесених до 1–3 категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, тривалість листка непрацездатності у зв’язку із вагітністю та пологами збільшується – для них лікарняний триває 180 календарних днів (90 днів до передбачуваного дня пологів і 90 днів після пологів).

Такий лікарняний листок для постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи видається на більш ранніх строках, з 27 тижня вагітності.

Розмір допомоги збільшується відповідно – Фонд оплачує допомогу за кожен день перебування у відповідній відпустці. Виплата допомоги у пільгових розмірах при цьому компенсується за кошти державного бюджету. 

У випадку передчасних або багатоплідних пологів, виникнення ускладнень під час пологів або в післяпологовому періоді, у разі декретної відпустки тривалістю 126 днів, додатково до основного видається листок непрацездатності у зв’язку з вагітністю та пологами тривалістю 14 календарних днів. Однак такий лікарняний листок не видається додаткового до листка непрацездатності у зв’язку із вагітністю та пологами тривалістю 180 днів.

Бережіть себе, рідних і підтримуйте ЗСУ!

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Перший раз — в перший клас: у навчальних закладах Покровської громади активно триває підготовка до школи

Відповідно до статті 8 Закону України «Про повну загальну середню освіту» кожна дитина має право на навчання у закладі освіти, найбільш доступному та наближеному до місця її проживання.

eye

31

Громада 1

29 березня 2024 14:30

Покровську громаду відвідали німецькі благодійники

Засновник волонтерської організації Гюнтер Маасен разом зі своєю командою відвідали Покровську громаду. У ході візиту їх радо зустрів начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк та заступник міського голови Микола Шабельник.

eye

20

Громада 1

29 березня 2024 13:41

Покровська молодіжна рада продовжує волонтерську діяльність, спрямовану на допомогу ЗСУ

Хлопці та дівчата нещодавно вже провели два етапи розіграшу «Щасливий квиток» та зібрали 50 тис. грн, на які придбали квадрокоптер для бійців 109-ї окремої бригади Сил територіальної оборони України.

eye

15

Громада 1

29 березня 2024 13:10

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію