• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

«Дуже вдячні Польщі за підтримку у багатьох питаннях»: Маргарита Ідрісова з робочим візитом відвідала польське місто Гданськ

eye

529

05.08.2022 09:15

Новини громад

img

У робочу поїздку до Польщі заступниця Покровського міського голови Маргарита Ідрісова зустрілась з Президенткою м. Гданськ Олександрою Дулькевич.  

Під час зустрічі представниці влади обговорили питання, що турбують Донецьку область та місто Покровськ, а саме надання гуманітарної допомоги, евакуацію мирного населення та допомогу в реабілітації наших військовослужбовців на базі реабілітаційних центрів Гданська.  

Маргарита Ідрісова розповіла про ситуацію в області та місті, та світлинами проілюструвала, як сьогодні виглядають наслідки російського вторгнення в Україну.

Крім того, заступниця Покровського міського голови передала президентці Гданська Прапор України, на якому наші захисники залишили слова подяки польському народу за надану зброю, за гуманітарну допомогу та допомогу їх родинам. Також керівництву міста передали уламки від снаряда ракети «Іскандер», що була застосована росією проти України. 

Своєю чергою, пані Президентка наголосила, що дуже важливо мати такі докази військових дій на Україні і на Донбасі і запевнила, що ці уламки, фото, та найцінніше — прапор України буде зберігатись в музеї. Цю експозицію показуватимуть кожній делегації, що приїздитиме до Гданська.

«Поляки дуже багато роблять для нас, для українців, але не можуть доторкнутися до тих подій, щоб оцінити свою допомогу, свій вклад в наближення до перемоги. Тому і виникла така ідея: привезти на зустріч не сувеніри з Покровська, а саме те, з чим ми стикаємося кожного дня», - розповіла Маргарита Ідрісова.

У ході бесіди були також обговорені питання подальшої долі представників полку «Азов», життя окупованих територій та евакуації місцевого населення. Олександра Дулькевич виразила надію, що люди не зволікатимуть з переїздом до більш безпечних регіонів та країн. 

Заступниця Покровського міського голови Маргарита Ідрісова подякувала за розуміння та допомогу українському народові. Підсумком зустрічі стала домовленість про подальшу співпрацю у вирішенні гуманітарних питань.
 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Відбулось засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення Покровського району

28 березня у форматі відеоконференції відбулося засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Покровській районній військовій адміністрації. У засіданні взяла участь заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо.

eye

0

Громада 1

29 березня 2024 12:30

Покращення інфраструктури після зими: у Покровську триває підсипка доріг доменним шлаком

З першого дня весни у Покровській громаді розпочалися активні заходи з поліпшення дорожнього покриття у місті, спрямовані на покращення можливості пересування.

eye

4

Громада 1

29 березня 2024 12:04

Визначення потреб мешканців громади: старост зібрали на чергову нараду

Під головуванням начальниці Управління по роботі з територіями Олени Носач відбулась робоча нарада зі старостами Покровської громади.

eye

7

Громада 1

29 березня 2024 11:37

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію