• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Любов Воротинцева: Ми намагаємося зберегти працівників і учнів для того, щоб після перемоги у нашій громаді продовжувалось життя

eye

788

02.08.2022 18:16

RSS

img

У Покровській громаді вже всі випускники 9 та 11 класів закладів загальної середньої освіти отримали документи про освіту. Виключенням є лише невелика кількість випускників 11 класів, які виявили бажання отримати документи за кордоном. Ці документи були відправлені дипломатичною поштою і ще на шляху до отримувачів.

Сьогодні основне завдання, яке стоїть перед відділом освіти – підготуватися до нового навчального року.

Як зазначає керівниця відділу освіти Любов Воротинцева, ситуація у регіоні не дозволяє розраховувати на очне навчання, тому планується дистанційне навчання. Виключення становлять ті діти, які виявили бажання продовжити навчання в інших освітніх закладах у безпечних містах України, де вони зареєстровані в якості внутрішньо переміщених осіб.

«За результатами опитування більшість, приблизно 70 %, учнів виявили бажання продовжити навчання у освітніх закладах саме нашої громади. Звісно ми будемо старатися зробити все можливе аби налагодити якісний дистанційний навчальний процес, – розповідає Любов Воротинцева. – Дата початку навчального року ще узгоджується – рішення про це приймає Кабінет Міністрів, а вже маючи рішення Кабінету Міністрів, ми можемо планувати структуру нашого навчального року».

Крім того, зараз ведеться методична робота з педагогами та проводиться навчання освітян відповідно до стандартів "нової української школи", яка в цьому році переходить у 5 клас. Також у відділі освіти здійснюється аналіз дистанційного навчання, яке проходило під час воєнних дій весною, педагоги проводять роботу над помилками та розробляють рекомендації, аби уникнути повторення помилок у наступному навчальному році.

«Ми обговорюємо з вчителями, як буде вестися освітній процес для 9% наших дітей, які навчаються за кордоном і не зможуть виходити у реальному часі на уроки наших закладів освіти, але мають бажання отримати українські документи про освіту. Зараз ми розробляємо трошки інший підхід для навчання саме таких дітей» - повідомила Любов Воротинцева.

Серед закладів Покровської громади обрано три, які будуть здійснювати освіту дітей з окупованих територій. Це ЗОШ №9, Багатопрофільна гімназія та Навчально-виховний комплекс №2. Батьки дітей, що знаходяться на окупованій території, але мають змогу виходити у інтернет, можуть звернутися до директорів цих закладів та зареєструвати свою дитину на навчання у наступному навчальному році.

«Мінімум наших співробітників виявили бажання звільнитися та влаштуватися на інше місце роботи – 95% знаходиться на робочих місцях. Ми намагаємося зберегти і контингент працівників, і контингент учнів для того, щоб після перемоги у нашій громаді продовжувалось навчання, робота, життя,» - зазначила керівниця відділу освіти.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Між Покровською та Полтавською громадами укладено меморандум про взаємодію й співпрацю

29 червня заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова взяла участь у відзначенні Дня міста Полтави, під час якого відбулось підписання меморандумів про співпрацю з прифронтовими громадами.

eye

55

Громада 1

30 червня 2024 12:50

Переосмислення принципів відновлення та розвитку українських громад: Покровськ на Lviv Urban Forum

Понад 1200 учасників з усієї України та авторитетні світові спікери зібралися у Львові на Lviv Urban Forum, щоб знайти спільні рішення щодо збереження та відновлення українських міст.

eye

99

Новини громад

28 червня 2024 18:16

Вшанування героїв: бійці добровольчого формування "Покровськ-1" отримали відзнаки від Міністра оборони України

Понад два роки тому, 26 лютого 2022 року, було створено добровольче формування “Покровськ-1” Покровської ТГ. Цей підрозділ став символом мужності та патріотизму для мешканців громади, адже його бійці з перших днів війни стали на захист рідної землі.

eye

56

Громада 1

28 червня 2024 18:00

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію