• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Любов Воротинцева: Ми намагаємося зберегти працівників і учнів для того, щоб після перемоги у нашій громаді продовжувалось життя

eye

751

02.08.2022 18:16

RSS

img

У Покровській громаді вже всі випускники 9 та 11 класів закладів загальної середньої освіти отримали документи про освіту. Виключенням є лише невелика кількість випускників 11 класів, які виявили бажання отримати документи за кордоном. Ці документи були відправлені дипломатичною поштою і ще на шляху до отримувачів.

Сьогодні основне завдання, яке стоїть перед відділом освіти – підготуватися до нового навчального року.

Як зазначає керівниця відділу освіти Любов Воротинцева, ситуація у регіоні не дозволяє розраховувати на очне навчання, тому планується дистанційне навчання. Виключення становлять ті діти, які виявили бажання продовжити навчання в інших освітніх закладах у безпечних містах України, де вони зареєстровані в якості внутрішньо переміщених осіб.

«За результатами опитування більшість, приблизно 70 %, учнів виявили бажання продовжити навчання у освітніх закладах саме нашої громади. Звісно ми будемо старатися зробити все можливе аби налагодити якісний дистанційний навчальний процес, – розповідає Любов Воротинцева. – Дата початку навчального року ще узгоджується – рішення про це приймає Кабінет Міністрів, а вже маючи рішення Кабінету Міністрів, ми можемо планувати структуру нашого навчального року».

Крім того, зараз ведеться методична робота з педагогами та проводиться навчання освітян відповідно до стандартів "нової української школи", яка в цьому році переходить у 5 клас. Також у відділі освіти здійснюється аналіз дистанційного навчання, яке проходило під час воєнних дій весною, педагоги проводять роботу над помилками та розробляють рекомендації, аби уникнути повторення помилок у наступному навчальному році.

«Ми обговорюємо з вчителями, як буде вестися освітній процес для 9% наших дітей, які навчаються за кордоном і не зможуть виходити у реальному часі на уроки наших закладів освіти, але мають бажання отримати українські документи про освіту. Зараз ми розробляємо трошки інший підхід для навчання саме таких дітей» - повідомила Любов Воротинцева.

Серед закладів Покровської громади обрано три, які будуть здійснювати освіту дітей з окупованих територій. Це ЗОШ №9, Багатопрофільна гімназія та Навчально-виховний комплекс №2. Батьки дітей, що знаходяться на окупованій території, але мають змогу виходити у інтернет, можуть звернутися до директорів цих закладів та зареєструвати свою дитину на навчання у наступному навчальному році.

«Мінімум наших співробітників виявили бажання звільнитися та влаштуватися на інше місце роботи – 95% знаходиться на робочих місцях. Ми намагаємося зберегти і контингент працівників, і контингент учнів для того, щоб після перемоги у нашій громаді продовжувалось навчання, робота, життя,» - зазначила керівниця відділу освіти.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

У Покровській громаді визначили стипендіатів

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Маргарити Ідрісової 24 квітня відбулося засідання, під час якого серед обдарованих дітей та молоді визначали кандидатів на отримання стипендій.

eye

22

Громада 1

24 квітня 2024 20:00

Стан справ у громаді обговорили під час спільної наради керівники Покровської МВА

Сьогодні, 24 квітня, начальник Покровської МВА Сергій Добряк провів нараду із заступниками, темами для обговорення на якій стали: безпекова ситуація в громаді, робота соціальних і комунальних установ міста.

eye

65

Новини громад

24 квітня 2024 15:00

У Покровській громаді створено відокремлений підрозділ ГО "Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"

Відбулося перше засідання установчих зборів Покровського відокремленого підрозділу Донецької області ГО «Всеукраїнський громадський дитячий рух "Школа безпеки"», який є добровільною громадською дитячою організацією.

eye

25

Новини громад

24 квітня 2024 13:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію