• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Олег Фролов: “Є попередня домовленість про розселення майже 20 тисяч покровчан”

eye

679

01.08.2022 08:04

RSS

img

На минулому тижні відбулося засідання евакуаційної комісії, на якому присутні розглянули головні питання евакуації мешканців громади у безпечні регіони.

Голова комісії заступник міського голови Олег Фролов наголосив членам наради на тих складнощах, які виникають у процесі евакуації осіб з інвалідністю.

Список таких осіб формує Територіальний центр м. Покровськ. Працівники центру обстежують, готують до евакуації та перевіряють наявність необхідних документів своїх підопічних. Якщо людині потрібна допомога з доставки до потягу, працівник терцентру домовляється з муніципальною службою правопорядку щодо надання такої допомоги. У евакуаційному потязі, що слідує з Покровська, завжди є спецвагон для перевезення людей з інвалідністю, але є складнощі із супроводом. Бувають виключні ситуації, коли жоден з евакуйованих не їде під наглядом рідних чи близьких осіб, а це створює певні складнощі.

Члени комісії обговорили варіанти залучення працівників лікарень та волонтерів до супроводу зазначеної категорії мешканців. 

Крім того, гостро постало питання комунікації з волонтерами, які привозять на евакуаційний потяг осіб з інвалідністю з інших громад. Для людей зі спінальними проблемами у спецвагоні всього 11 місць. Евакуаційна комісія отримує перелік таких осіб від Покровського терцентру, але є необхідність у наданні такого переліку від тих організацій, які привозять людей з інвалідністю з інших місць. Це потрібно для того, аби мати можливість підготувати місця тимчасового розміщення для тих осіб, яким не залишилось місця у день відправлення потягу, а також для того, щоб передати дані про евакуйованих стороні, що приймає.

Наступним питанням, яке обговорили члени комісії, було обов’язкова евакуація всіх мешканців Донецької області до опалювального сезону 2022/2023, на якій наполягає як обласна, так і державна влада.

“До кінця вересня ми повинні евакуювати всіх мешканців, які не залучені в обслуговуванні критичної інфраструктури. Зараз в нас є попередня домовленість про розміщення майже 20 тис. наших мешканців у більш безпечних регіонах. Покровчан погодилися прийняти у Львівській, Закарпатській, Київській, Чернівецькій, Житомирській, Вінницькій, Хмельницькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях, – доклав голова комісії. – Перед нами стоїть завдання обговорити з пасажирською компанією можливість додаткових евакуаційних потягів за цими напрямками. Також ми повинні визначити алгоритм реєстрації для наших людей. Досвід першої хвилі евакуації оголив деякі неочевидні складнощі, які ми повинні відпрацювати та виключити їх виникнення цього разу.”

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Подарунок від Німеччини: Покровську передали пожежний автомобіль

Для допомоги в ліквідації наслідків обстрілів, гасіння пожеж та рятування мирного населення Покровськ отримав від громадської організації «Петро і Мазепа» у співпраці з німецько-українським фондом «Рейн-Некар» пожежну машину.

eye

45

Громада 1

19 квітня 2024 13:35

За підтримки соціального бізнесу в Покровській КЛІЛ відкрили оновлене реабілітаційне відділення

Через збільшення кількості інсультних та інфарктних пацієнтів, а також людей, які потребують якісної реабілітації після переломів і складних травм, у клінічній лікарні інтенсивного лікування «осучаснили» реабілітаційне відділення.

eye

139

Новини громад

19 квітня 2024 12:55

Ліквідація наслідків обстрілу: комунальники працюють над відновленням житла покровчан

Учора, 18 квітня, місто Покровськ знову стало об’єктом ворожої атаки, яка принесла руйнування та збитки. Загалом, пошкоджено 17 багатоквартирних будинків та 22 приватних домогосподарства.

eye

31

Громада 1

19 квітня 2024 12:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію