• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську затверджено програми щодо соціальних гарантій пільговим категоріям населення

eye

644

26.07.2022 19:00

RSS

img

Під час засідання виконкому, яке відбулось 26 липня, були затверджені ряд соціальних програм, які стосуються надання допомоги у вигляді твердого палива, дров, прокату технічних та інших засобів реабілітації на період дії воєнного  стану окремим категоріям громадян. 

У зв`язку з відсутністю газопостачання та підготовкою до складного зимового періоду, начальниця управління соціального захисту населення Ірина Бонзюх запропонувала розширити групи людей, які матимуть право отримання дров за рахунок місцевого бюджету.

Згідно з положенням, отримати дрова можуть:
- особи  з  інвалідністю  внаслідок Другої світової війни, учасники бойових дій Другої світової війни, одинокі та одинокомешкаючі члени родини загиблих, 
- особи з інвалідністю 1 групи, 
- особи похилого віку старше 80 років,  якщо у складі сім’ї зареєстровані непрацездатні особи які мають реєстрацію  у приватному секторі або перемістилися фактично з державного сектору при наявності підтверджувальних документів
- особи, яким призначена  допомога на дітей
- особи, які опинилися в складних життєвих обставинах при наявності складання Акту оцінки потреб Покровським центром соціальних служб.

Допомога у вигляді дров, в тому числі з аварійних дерев, на період воєнного стану надається не частіше одного разу на рік та в об’ємі  2 кубічних метрів деревини.

За попередніми розрахунками фахівців УСЗН, цього року 1293 домогосподарств потребуватиме дров, обсяг яких складатиме понад 2,5 тисячі кубічних метрів.

Що стосується твердого палива, то його видаватимуть по 2 тонни на домогосподарство. У першу чергу забезпечуватимуть ним людей похилого віку, ветеранів війни, інвалідів 1 групи, одиноких матерів та родини, які опинились у складних життєвих обставинах (за висновком комісії).

Розглянули члени виконавчого комітету і Порядок безоплатного поховання мешканців міста, які загинули в наслідок збройної агресії з боку росії.

«Раніше ми проводили безкоштовне поховання інвалідів війни, учасників бойових дій і безхатченків. Наразі є потреба в похованні людей, які загинули під час воєнного конфлікту. Складено перелік послуг, які надаватимуть фахівці Ритуальної служби. Загальний кошторис таких заходів складає 13 тисяч 930 гривень», - повідомила Ірина Бонзюх. 

Усі проєкти рішень було узгоджено та одноголосно підтримано членами виконкому.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Колектив Родинського старостату пройшов навчання зі стресостійкості

У рамках проєкту «Негайне реагування на надзвичайні ситуації із збереження життя з урахуванням гендерних аспектів та захисту постраждалого від конфлікту населення на сході України» Перша психологічна допомога» представники ГО «Аваліст» провели для предста

eye

6

Громада 1

30 квітня 2024 11:55

До уваги мешканців громади! Святкуємо Великдень з урахуванням безпекових заходів

Цьогоріч віряни східного обряду відзначатимуть свято Великодня цієї неділі, 5-го травня. Умови воєнного стану вимагають ретельного планування та організації заходів безпеки під час святкування Воскресіння Христового.

eye

17

Новини громад

30 квітня 2024 10:46

Представниці Покровської громади увійшли до оновленого складу обласної молодіжної ради

На Донеччині затверджено оновлений склад Молодіжної ради при Донецькій обласній державній адміністрації на 2024-2026 роки.

eye

23

Новини громад

30 квітня 2024 09:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію