• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

ВІДЕО. Зима буде складною, але наша задача – зберегти колектив підприємства: Руслан Требушкін під час зустрічі з працівниками КП «Покровськтепломережа»

eye

677

26.07.2022 13:59

RSS

img

Попри відсутність газопостачання у громаді, у Покровську активно продовжують готуватися до зимового періоду. Як працюватимуть комунальники в опалювальний період та які задачі ставлять перед собою керівники міста, сьогодні обговорили під час спільної зустрічі з колективом КП «Покровськтепломережа».

Як зазначив Покровський міський голова Руслан Требушкін, в умовах відсутності газопостачання поточна зима буде надскладною і кожен має сам для себе прийняти рішення: залишатись у місті або евакуюватись у більш безпечні регіони.

«Сьогодні перед нами стоїть задача обігріти людей, які залишаться у громаді. Для цього ми маємо проінспектувати ті твердопаливні котельні, які є у місті, запустити їх у роботу та створити пункти обігріву. Було б дуже добре і я на це сподіваюсь, якщо «Покровськтепломережа» без залучення додаткових резервів та сил зможе забезпечити роботу усіх твердопаливних котелень. Тоді ми збережемо колектив підприємства і той фонд заробітної плати, який є сьогодні», - зауважив Руслан Требушкін.

Нагадаємо, що у березні депутати звільнили мешканців громади від сплати комунальних послуг, в тому числі і від оплати за теплопостачання, та взяли на себе зобов'язання погасити ту частину тарифу, яка йшла на заробітну платню комунальникам, з місцевого бюджету.

Крім того, він додав, що незважаючи на дуже низький процент сплати за комунальні послуги споживачами, що є однією зі складових заробітного фонду комунальних підприємств, колектив отримуватиме зарплату у повному обсязі. Нестача коштів покриватиметься з міського бюджету. Обговорюючи плани на майбутнє та роботу колективу в цілому, заступник Покровського міського голови Олександр Добровольський додав, що підготовка до опалювального сезону включає декілька напрямків: це питання щодо обігріву населення, забезпечення водою, дровами та експлуатація житлового фонду в умовах відсутності централізованого опалення.

По кожному з пунктів вже ведеться робота. На території громади зусиллями комунальників вже пробурені 5 свердловин, завдяки яким з`явиться можливість щоденно отримувати близько 250 кубів води. Вже днями від міжнародних партнерів місто очікує сучасну систему очищення води, яка дозволить знано покращити її якість та споживати, як питну.

Крім того, є у планах керівників громади пробурити ще 15 свердловин у приватному секторі. Місця їх появи будуть обговорені з квартальними та старшими будинків на спільних зустрічах, які вже днями розпочнуться у місті.

«Щодня ми проводимо наради та відпрацьовуємо кожне питання, пов`язане з підготовкою до опалювального сезону. Готуємо пункти обігріву, робимо запаси води, вже створені бригади з заготівлі дров та відпрацьовується механізм забезпечення твердим паливом пільгових категорій населення. Розуміємо, що ця зима буде дуже складною. Аби зберегти майно наших мешканців, ми повинні будемо «консервувати» житлові будинки. Щоб було, куди вертатись і де жити. Тож разом з головою Донецької військової адміністрації Павлом Кириленком закликаємо мешканців вже зараз поміркувати над тим, де зимувати та в яких умовах», - підбив підсумок зустрічі Покровський міський голова Руслан Требушкін.

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Гуманітарну допомогу від благодійників розподілили під час засідання фахової комісії

Під головуванням керівника гуманітарного штабу Дмитра Єрмоловича та за участю заступниці начальника Покровської МВА Наталії Іваньо відбулось чергове засідання комісії з розподілу гуманітарної допомоги, яка надійшла від ГО «Фонд «Якість життя» та Покровськ

eye

10

Громада 1

08 травня 2024 17:10

До останнього подиху справжній патріот українського Донбасу: Покровська громада простилась із Дмитром Лисенком

Днями мешканців Покровської громади приголомшила шокуюча новина – 1 травня, захищаючи Батьківщину під час виконання бойового завдання загинув відомий активіст, волонтер, член громадської ради, голова ГО «Патріоти українського Донбасу» Дмитро Лисенко.

eye

101

Новини громад

08 травня 2024 13:00

У старостинських округах Покровської громади вшанували пам'ять загиблих у Другій світовій війні

До Дня пам'яті та перемоги над нацизмом сьогодні на всій території Покровської громади відбулися урочистості, присвячені вшануванню загиблих у Другій світовій війні.

eye

34

Новини громад

08 травня 2024 11:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію