• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Готуємо сани влітку: на Покровськ чекає найскладніший опалювальний сезон

eye

645

19.07.2022 13:08

RSS

img

Відбулася щотижнева нарада керівників міста, на якій присутні обговорили ситуацію, що склалася у громаді через воєнну агресію рф.

На порядку денному стояли питання засад роботи координаційного штабу з гуманітарних питань та надання допомоги мешканцям громади, які постраждали від обстрілів. Крім того, присутні обговорили питання, винесені на розгляд виконавчого комітету, засідання якого пройде на цьому тижні, а саме звіт про виконання бюджету за 1 півріччя; придбання будматеріалів для виконання робіт з лiквiдацiї наслiдкiв обстрілів.

Також важливою темою засідання стало обговорення доручень очільника  Донецької області Павла Кириленка щодо обов’язкової евакуації мешканців громади на опалювальний сезон.

У зв’язку з загостренням бойових дій та посиленням загрози життю та здоров’ю на території Донецькій області, існує постійна вірогідність виникнення надзвичайних ситуацій. Зважаючи на умови, що склалися, керівництво ДонОДА наголошує на проведенні евакуації  населення області до більш безпечних регіонів України.

По всій Донецькій області проходять підготовчі роботи до проведення опалювального сезону під час воєнного стану. Це включає в себе оцінку кількості квартир та мешканців, які планують залишитись у громаді, аналіз можливості навантаження  електричних мереж, утеплення трубопроводів системи водопостачання та водовідведення у багатоквартирні будинки та інші заходи,зокрема евакуаційні.

В рамках зазначеного доручення, у Покровській громаді триває робота з налагодження взаємодії з приймаючими областями щодо розміщення евакуйованого населення та створення гуманітарних штабів з прийому громадян на територіях безпечних областей.

"Евакуація – це вимушена міра. Покровчани мають зрозуміти, що зима у громаді буде важкою. Ми максимально готуємося до опалювального сезону, але вже зараз зрозуміло, що велику кількість мешканців обігріти ми не зможемо," – зазначив міський голова Руслан Требушкін.

"Ті жителі громади, які твердо для себе вирішили не покидати Донецьку область, мають чітко розуміти ті ризики, які вони беруть на себе. Постійні обстріли області та району можуть призвести до відсутності електро- та водопостачання. Ці складнощі потрібно помножити на зимові погодні умови. Існує високий ризик розмерзання каналізації та водоводу, що може призвести до виведення з робочого стану комунікацій житлового фонду. Необхідно буде вжити заходів щодо консервації багатоповерхових будинків. Тому щоб врятувати наших людей від холоду, міська влада працює сьогодні над організацією евакуації зі створення комфортних умов проживання та розселення у районах, віддалених від бойових дій", – розповіла секретар міської ради, Наталія Іваньо.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Подарунок від Німеччини: Покровську передали пожежний автомобіль

Для допомоги в ліквідації наслідків обстрілів, гасіння пожеж та рятування мирного населення Покровськ отримав від громадської організації «Петро і Мазепа» у співпраці з німецько-українським фондом «Рейн-Некар» пожежну машину.

eye

38

Громада 1

19 квітня 2024 13:35

За підтримки соціального бізнесу в Покровській КЛІЛ відкрили оновлене реабілітаційне відділення

Через збільшення кількості інсультних та інфарктних пацієнтів, а також людей, які потребують якісної реабілітації після переломів і складних травм, у клінічній лікарні інтенсивного лікування «осучаснили» реабілітаційне відділення.

eye

117

Новини громад

19 квітня 2024 12:55

Ліквідація наслідків обстрілу: комунальники працюють над відновленням житла покровчан

Учора, 18 квітня, місто Покровськ знову стало об’єктом ворожої атаки, яка принесла руйнування та збитки. Загалом, пошкоджено 17 багатоквартирних будинків та 22 приватних домогосподарства.

eye

31

Громада 1

19 квітня 2024 12:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію