• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Громада відповідає на виклики війни: опалювальний сезон, освітній процес та створення координаційного штабу

eye

356

14.07.2022 18:21

Новини громад

img

Під головуванням очільника Покровської громади Руслана Требушкіна відбулось засідання оперативного штабу, в якому взяли участь секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо,  керуюча справами виконкому ради Алевтина Жук, а також заступники міського голови Олександр Добровольський, Анатолій Зінченко, Маргарита Ідрісова, Костянтин Мілютін, Олег Фролов та Микола Шабельник. 

Питання, які були на порядку денному, стосувалися підготовки Покровської громади до викликів, що постали перед Донецькою областю через війну.

Присутні обговорили необхідність створення координаційного  штабу з гуманітарних та соціальних питань при Покровській міській раді.  Його основна задача – допомагати мешканцям громади подолати складні життєві обставини у зв'язку зі збройною агресією росії проти України. Штаб буде оперативно координувати взаємодії з підрозділами, службами Покровської міської ради, комунальними підприємствами та іншими організаціями у гуманітарних та соціальних аспектах.

Друге питання, яке розглянули учасники робочої групи, стосувалося підготовки Покровської територіальної громади до опалювального сезону 2022/2023 рр. під час воєнного стану. Перед всією Донецькою областю гостро постала проблема припинення газопостачання, яка унеможливлює подання тепла до будинків мешканців громади через наявні тепломережі. На нараді обговорили, як забезпечити в таких умовах роботу об’єктів критичної інфраструктури, розрахувати обсяг твердого побутового палива відповідно до потреб громади.

На порядку денному також стояло питання організації навчального процесу у Покровській територіальній громаді 2022/2023 під час воєнного стану. У нинішніх умовах освітні заклади мають максимально зважено підготуватися до нового навчального року: перед освітянами у зовсім новому сенсі постало питання безпеки учнів, недійсними стали норми наповнюваності класів та вимоги щодо тривалості навчання тощо. Отже, учасники робочої групи визнали за необхідне розробити концепцію, згідно з якою буде відбуватися освітній процес у новому навчальному році. Вина повинна бути безпечною як для дітей, так i вчителiв.

“Ми докладемо максимальних зусиль, щоб наступний навчальний рік у громаді відбувся. І вже сьогодні ми працюємо над розробкою основних засад навчання дітей в умовах війни. В цій концепції пріоритетом буде безпека дітей, педагогів та персоналу", – зазначив Руслан Требушкін.

Також, на жаль, не втрачає актуальності питання необхідності евакуації населення. Крім високих ризиків ворожих атак на території нашої громади, постає питання   неможливості провести належним чином опалювальний сезон. Голова Дон ОДА Павло Кириленко зазначив, що наявні в Донецькій області електромережі точно не витримають зимового об’єму споживання, і перед владою стоїть задача якнайшвидше евакуювати місцевих жителів. Керівництво Покровської громади найближчим часом опрацює можливості прийому та розселення евакуйованих мешканців в інших областях країни та за її межами.

“Влада несе відповідальність за людей, які проживають у громаді. Ми розуміємо, що цей опалювальний сезон буде вкрай складним і ризикувати життям наших мешканців ми не можемо, – зазначила Наталія Іваньо. – Всі ті міри, що ми в силах прийняти до приходу холодів, ми приймемо, але все одно вони будуть недостатніми, якщо в місті залишиться та кількість населення, яка проживає зараз. Евакуація – єдиний вихід з цього положення. Крім воєнних дій існує багато загроз: пожежі від перенавантаження електричних мереж чи неправильного використання дров'яних печей, чадний газ та розмерзання труб водопостачання й каналізації."

Розглянувши питання порядку денного, присутні визначили ряд питань та заходів, необхідних до виконання.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Подарунок від Німеччини: Покровську передали пожежний автомобіль

Для допомоги в ліквідації наслідків обстрілів, гасіння пожеж та рятування мирного населення Покровськ отримав від громадської організації «Петро і Мазепа» у співпраці з німецько-українським фондом «Рейн-Некар» пожежну машину.

eye

32

Громада 1

19 квітня 2024 13:35

За підтримки соціального бізнесу в Покровській КЛІЛ відкрили оновлене реабілітаційне відділення

Через збільшення кількості інсультних та інфарктних пацієнтів, а також людей, які потребують якісної реабілітації після переломів і складних травм, у клінічній лікарні інтенсивного лікування «осучаснили» реабілітаційне відділення.

eye

100

Новини громад

19 квітня 2024 12:55

Ліквідація наслідків обстрілу: комунальники працюють над відновленням житла покровчан

Учора, 18 квітня, місто Покровськ знову стало об’єктом ворожої атаки, яка принесла руйнування та збитки. Загалом, пошкоджено 17 багатоквартирних будинків та 22 приватних домогосподарства.

eye

27

Громада 1

19 квітня 2024 12:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію