• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Прихистили переселенців? Отримайте компенсацію

eye

660

12.07.2022 09:54

Новини громад

img

Після початку війни мільйони українців змушені були покинути своє житло та їхати туди, де безпечно. Покровська громада також прийняла людей з зон активних бойових дій. Покровчани, що прихистили у себе внутрішньо переміщених осіб, зможуть отримати грошову компенсацію.

Якщо ви готові запропонувати житло внутрішньо переміщеним особам, вам потрібно звернутися до житлово-комунального відділу Покровської міської ради за адресою: м. Покровськ, м-н. Гірник, 1. Ваша пропозиція житла буде розміщена  на веб-ресурсі “Прихисток”.

Компенсація надається повнолітнім громадянам України, які безоплатно розмістили у себе ВПО і можуть надати підтвердження, що вони:: 

  • власники житла або їхні представники;
  • наймачі (орендарі) житла державної або комунальної власності;
  • спадкоємці, які прийняли спадщину.

Зверніть увагу! Компенсація НЕ надається за розміщення членів своєї сім’ї.

Важливо! Постановою передбачено надання компенсації лише за розміщення переселенців, які перемістилися після 24.02.2022 з областей, де проводяться бойові дії (відповідно до переліку, затвердженому КМУ).

Сума компенсації визначається по такій формулі: кількість ВПО, які проживаються у житлі, помножена на кількість днів та помножена на суму 14,77 грн.

Наприклад, 1 особа проживає протягом 30 днів — 1*30*14.77 = 443,10 грн. Якщо проживає сім’я з 3 осіб — 3*30*14.77 = 1329,30 грн.

Компенсація надається з дня розміщення переселенців у житлі, але не раніше дати включення таких осіб до бази ВПО (дати оформлення довідки).

Після розміщення ВПО потрібно подати заяву до житлово-комунального відділу Покровської міської ради. Така заява подається не пізніше наступного дня з дня розміщення ВПО. Зразок заяви буде наданий у місці звернення.

Крім того, власник подає наступні документи:

— паспорт громадянина України власника житла;

— ІПН (РНОКПП) власника житла;

— документ про право власності на житло;

— реквізити банківського рахунку:

— довідки всіх ВПО, що будуть проживати у наданому власником житлі.

Більш детально про надання компенсації ви можете дізнатися у посиланні: https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-zatverdzhennya-poryadku-kompensaciyi-vitrat-za-timchasove-rozmishchennya-vnutrishno-peremishchenih-osib-yaki-peremistilisya-u-period-voyennogo-stanu-i-ne-333?fbclid=IwAR3auMI53eQzfylsLyucqS2bVv6uqxUEUOZlZ5n3gTRuytT8cZRBgaRQxO0

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Механізми стягнення заборгованостей працюють, незважаючи на військовий стан: у Покровській МВА засідала профільна робоча група

Під головуванням заступниці начальника Покровської міської військової адміністрації Наталії Іваньо відбулось чергове засідання робочої групи з підвищення рівня оплати праці, додержання законодавства про працю, забезпечення податкових та бюджетних надходже

eye

28

Громада 1

25 квітня 2024 18:02

Благоустрій та озеленення: мешканці Покровської громади долучаються до спільних суботників

Весна - саме та пора року, коли усі активно наводять лад на власних подвір'ях, упорядковують пам’ятні знаки та місця відпочинку.

eye

32

Новини громад

25 квітня 2024 13:42

Керівник військової адміністрації Сергій Добряк зустрівся з мешканцями громади під час особистого прийому

Сьогодні мешканці Покровська мали змогу особисто звернутися з наболілими питаннями до начальника Покровської МВА Сергія Добряка. На прийомі також були присутні заступники очільника громади, керівники структурних підрозділів та організацій міста.

eye

41

Новини громад

25 квітня 2024 12:23

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію