• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Допомога мешканцям в умовах воєнного стану: підсумки роботи УСЗН за перше півріччя поточного року

eye

887

11.07.2022 11:56

Новини громад

img

Не зважаючи на досить напружену ситуацію в регіоні та загальну евакуацію, яку оголосив голова Донецької ОДА Павло Кириленко,  управління соціального захисту населення Покровської  міської ради (далі - управління) ні на день не  припиняло  свою роботу, виконуючі державні та місцеві соціальні програми.  

Через активні бойові дії в області значна кількість спеціалістів евакуювалися, і велике навантаження лягло на плечі тих, хто залишився. З початку введення воєнного стану всі працівники були залучені в розвантаженні та видачі гуманітарної допомоги, цілодобово чергували у пунктах прийому біженців та екстрено надавали соціальні послуги.

Постійно велась робота з евакуації маломобільних верств громади. 
Близько 2 тис. осіб отримали консультації щодо евакуації, неодноразово спеціалісти допомагали особам з фізичними вадами потрапити до евакуаційних потягів, а це близько 300 людей з інвалідністю.

Ведеться робота з обліку ВПО. За словами начальниці Управління соціального захисту населення Ірини Бонзюх, на сьогодні в місті зареєстровано понад 16 тисяч переселенців, 1880 з яких отримують допомогу на проживання.  

Крім того, управління забезпечує видачу гуманітарної допомоги мешканцям громади, соціально вразливим категоріям, які перебувають на обліку в управлінні та територіальному центрі соціального обслуговування. За період дії воєнного стану управлінням видано понад 20 тисяч тільки продуктових наборів. 

За кошти місцевого бюджету фахівці УСЗН продовжують здійснювати виплати одноразової матеріальної допомоги людям з інвалідністю, онкохворим, малозабезпеченим громадянам. За 6 місяців поточного року на такі потреби було виділено  815,0 тис. грн., - 68 особам. 

Продовжується призначення і виплата державної соціальної допомоги, нарахування пільг, оформлення житлових субсидій та забезпечення санаторно-курортними й оздоровчими путівками. 

Не зважаючи на те, що доступ до державних  реєстрів ще у лютому був закритий, спеціалістами управління було сформовано, опрацьовано та надано 1353 соціальних послуг підопічним територіального центру та центру соціальних служб.

• Відділення догляд вдома - взято на обслуговування 515 осіб та надано 1855 соціальних послуг
• Відділення натуральної допомоги взято на обслуговування 485 осіб та надано 1123 соціальні послуги.
• Відділення соціальної адаптації – взято на обслуговування 323 особи та надано 646 соціальних послуг 
• Покровський міський центр соціальних служб - 35 особам надаються соціальні послуги.

У місті не припиняє роботу територіальний центр соціального обслуговування(надання соціальних послуг), підопічними якого є особи, які опинились у складних життєвих обставинах. Працюють відділення соціальної допомоги вдома, денного перебування та організації надання адресної натуральної та грошової допомоги. 

Навіть в умовах війни продовжує працювати Покровський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Милосердя». Наразі заклад не має можливості надавати послуги стаціонарно, тож було прийняте рішення займатись з дітьми за місцем проживання родини.
Наразі в місті присутні 19 вихованців, яких відвідує вчитель-реабілітолог та надає послуги з реабілітації.

Як зауважила начальниця УСЗН Ірина Бонзюх, управління продовжує вести прийом громадян в м. Покровськ. В установі можна не лише оформити ту чи іншу послугу, а й отримати гуманітарну допомогу. 
З повним звітом щодо роботи УСЗН можна ознайомитись за посиланням:https://www.facebook.com/132580410911623/posts/pfbid022s6UzpYMxvSkY3U383KRcMURg8c2RPjdy4D1X9yo15HiBHN4poZCc9XbM7Dqhnjrl/?d=n&mibextid=wxGVb6

 

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Подарунок від Німеччини: Покровську передали пожежний автомобіль

Для допомоги в ліквідації наслідків обстрілів, гасіння пожеж та рятування мирного населення Покровськ отримав від громадської організації «Петро і Мазепа» у співпраці з німецько-українським фондом «Рейн-Некар» пожежну машину.

eye

18

Громада 1

19 квітня 2024 13:35

За підтримки соціального бізнесу в Покровській КЛІЛ відкрили оновлене реабілітаційне відділення

Через збільшення кількості інсультних та інфарктних пацієнтів, а також людей, які потребують якісної реабілітації після переломів і складних травм, у клінічній лікарні інтенсивного лікування «осучаснили» реабілітаційне відділення.

eye

52

Новини громад

19 квітня 2024 12:55

Ліквідація наслідків обстрілу: комунальники працюють над відновленням житла покровчан

Учора, 18 квітня, місто Покровськ знову стало об’єктом ворожої атаки, яка принесла руйнування та збитки. Загалом, пошкоджено 17 багатоквартирних будинків та 22 приватних домогосподарства.

eye

21

Громада 1

19 квітня 2024 12:15

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію