• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

Покровська громада: гуманітарна допомога у питаннях та відповідях

eye

1161

08.07.2022 16:49

Новини громад

img

Через вторгнення росії на територію України було зруйновано більшість логістичних ланцюжків, через що постачання товарів найпершої необхідності до деяких населених пунктів стало ускладненим. Багато мешканців нашої громади залишилися без роботи та втратили можливість забезпечувати родину. У громаді виникла необхідність у наданні населенню гуманітарної допомоги.

Зараз гуманітарні вантажі надходять до Покровської ТГ у кількості від 1000 до 2000 продуктових наборів на тиждень. Функції з розподілення гуманітарної допомоги виконує КУ "Покровський координаційний Комітет самоорганізації населення. Відповідаємо на найпоширеніші питання щодо отримання гуманітарної допомоги.

Хто має право на отримання продуктових наборів у Покровській громаді?

На отримання гуманітарних наборів мають право такі категорії громадян:

  • Особи, які досягли віку 60 та більше років та отримують пенсію менше 3-х прожиткових мінімумів (5100 грн) та не працюють;
  • Особи з інвалідністю І та ІІ групи (без урахування доходів);
  • Особи з інвалідністю ІІІ групи, які отримують пенсію менше 3-х прожиткових мінімумів, (5100 грн);
  • Вагітні жінки (за умови надання довідки від лікаря);
  • Сім’ї, в яких виховуються діти з інвалідністю;
  • Багатодітні родини (за умови надання посвідчення багатодітної родини та свідоцтва про народження дітей до 18 років). Гуманітарна допомога надається обом батькам окремо, та на трьох дітей – один набір;
  • Особи, що працюють у Покровській міській територіальній громаді, які забезпечують критичну життєву діяльність міста;
  • Особи що працюють у Покровській міській територіальній громаді, які у період збройного конфлікту після вторгнення росії в Україну знаходяться у відпустці без збереження заробітної плати та не покинули місця свого проживання:
  • Особи, які через збройний конфлікт після вторгнення росії в Україну мають пошкоджене житло;
  • Сім'ї, які опинилися в складних життєвих обставинах (за умови надання підписаного акта депутатом міської ради або від Комунальної установи Покровського координаційного комітету самоорганізації населення про те, що сім'я опинилися в складних життєвих обставинах).

Я підпадаю під зазначену вище категорію, що мені робити далі?

Вам необхідно звернутися до старших будинків або до голів квартальних комітетів. Вас буде внесено до Реєстру на отримання допомоги.

Яку інформацію мені потрібно надати, аби потрапити до Реєстру?

У Реєстр вноситься наступна інформація: ПІБ громадянина, адреса, номер паспорта, інші надані документи, що підтверджують статус особи.

Я проживаю у населеному пункті приєднаних до Покровської громади територій. Як мені бути?

Якщо ви підпадаєте під одну чи кілька вищезазначених категорій, ви можете звернутися до старости вашого округу і надати йому всю необхідну інформацію. Староста передасть ці дані до Комунальної установи Покровського координаційного комітету самоорганізації населення.

Хто контролює розподіл гуманітарної допомоги серед мешканців Покровської територіальної громади?

КУ "Покровський координаційний Комітет самоорганізації населення" перевіряє по електронному списку осіб-отримувачів гуманітарної допомоги. Враховується натуральна допомога, що була видана за період з 24.02.2022 року на поточну дату. Не пізніше наступного дня ККСН передає Реєстр до УСЗН на опрацювання. КУ "Покровський координаційний комітет самоорганізації населення" передає списки уповноваженим особам для видачі гуманітарної допомоги.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Благоустрій та озеленення: мешканці Покровської громади долучаються до спільних суботників

Весна - саме та пора року, коли усі активно наводять лад на власних подвір'ях, упорядковують пам’ятні знаки та місця відпочинку.

eye

16

Новини громад

25 квітня 2024 13:42

Керівник військової адміністрації Сергій Добряк зустрівся з мешканцями громади під час особистого прийому

Сьогодні мешканці Покровська мали змогу особисто звернутися з наболілими питаннями до начальника Покровської МВА Сергія Добряка. На прийомі також були присутні заступники очільника громади, керівники структурних підрозділів та організацій міста.

eye

28

Новини громад

25 квітня 2024 12:23

Відновлення після обстрілу: комунальні служби допомагають покровчанам привести до ладу пошкоджені будинки   

Унаслідок обстрілу, який стався вчора вночі, осколками ракет та вибуховою хвилею пошкоджено 10 багатоквартирних будинків, 1 приватне домогосподарство, об`єкти комунальної та державної власності.

eye

41

Новини громад

25 квітня 2024 10:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію