• Пошук по сайту
  • Пошук по документах

У Покровську відбулось засідання комісії з ТЕБ та НС

eye

504

30.06.2022 14:31

Новини громад

img

30 червня під головуванням заступниці Покровського міського голови Маргарити Ідрісової в онлайн-режимі відбулось засідання комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій. 

На порядку денному – одне питання, яке стосувалось затвердження «Комплексного плану профілактики кишкових інфекцій в Покровській громаді протягом особливого періоду 2022 року».

 За словами Маргарити Ідрісової, в умовах воєнного стану в літній період посилюється загроза виникнення гострих кишкових захворювань та холери серед мешканців громади. Ситуація ще й ускладнюється перебоями водопостачання, пов`язаних з активними бойовими діями на Донеччині. 

«На виконання Указу Президента «Про правовий режим воєнного стану» та з метою оперативного реагування на загрози життю та здоров`ю місцевого населення, необхідно утвердити та дотримуватись «Комплексного плану», - зауважила Маргарита Ідрісова. 

Як доповів завідувач Покровської районної філії ДУ «Донецький обласний центр контролю та профілактики хвороб» Василь Лазарєв, за останні 6 місяців поточного року епідситуація з інфекційних захворювань була стабільною, групових захворювань кишковими інфекціями не виявлено. Але додав, що існує ризик погіршення епідситуації внаслідок різкого зниження кількості щеплень. 

«Щодо захворюваності на коронавірус, то за останні пів року було зареєстровано 2325 випадків захворюваності на COVID-19, 99, 4% з яких припадає на перший квартал 2022 року. 

Під час засідання комісії перед присутніми доповіла й начальник відділу Держнагляду за дотриманням санітарного законодавства Світлана Романова, яка зазначила, що фахівці Держпродспоживслужби проводять постійний моніторинг відповідності води за показниками мікробіологічної безпеки. 

З положеннями самого документу – розробленим комплексним планом профілактики кишкових інфекцій» ознайомив начальник відділу охорони здоров`я Олександр Овчаренко. 
Своєю чергою, секретар Покровської міської ради запропонувала зробити моніторинг залишків лікарських засобів на випадок спалаху інфекційних захворювань та засобів знезараження води. 

«У разі загострення військових дій ми можемо втратити логістику і залишитись без постачання таких засобів. Тож, треба зробити запас і бути готовими до будь-яких ситуацій», - зауважила Наталія Іваньо. 
Ретельно розглянувши усі питання, члени комісії одноголосно затвердили план профілактики кишкових захворювань.

Назад до розділу

Опитування

Яку інформацію Ви найчастіше шукаєте на Smart-порталі?

47,06%

23,53%

17,65%

11,76%

Триває до 31/12/2020

Останні новини з категорії:

Благоустрій та озеленення: мешканці Покровської громади долучаються до спільних суботників

Весна - саме та пора року, коли усі активно наводять лад на власних подвір'ях, упорядковують пам’ятні знаки та місця відпочинку.

eye

8

Новини громад

25 квітня 2024 13:42

Керівник військової адміністрації Сергій Добряк зустрівся з мешканцями громади під час особистого прийому

Сьогодні мешканці Покровська мали змогу особисто звернутися з наболілими питаннями до начальника Покровської МВА Сергія Добряка. На прийомі також були присутні заступники очільника громади, керівники структурних підрозділів та організацій міста.

eye

21

Новини громад

25 квітня 2024 12:23

Відновлення після обстрілу: комунальні служби допомагають покровчанам привести до ладу пошкоджені будинки   

Унаслідок обстрілу, який стався вчора вночі, осколками ракет та вибуховою хвилею пошкоджено 10 багатоквартирних будинків, 1 приватне домогосподарство, об`єкти комунальної та державної власності.

eye

34

Новини громад

25 квітня 2024 10:30

ic

Як бути в курсі останніх новин?

Підпишіться на email розсилку, щоб отримувати найоперативнішу інформацію